In curand pe piata: Ghidul Vinul.Ro 2011

Pentru al doilea an consecutiv, Vinul.Ro  lanseaza cartea „Ghidul Vinul.Ro”, editia 2011, un instrument informativ menit sa vina atat in ajutorul clientilor obisnuiti, fara prea multe cunostinte in domeniul vinurilor, dar si al pasionatilor impatimiti de acest domeniu. Aceasta carte contine repere clare, informatii relevante si judecati critice impartiale despre vinuri romanesti si straine ce pot fi gasite pe rafturile magazinelor.

Publicitate
Vinarte

Editorii cartii „Ghidul Vinul.Ro 2011”, au analizat aproape toata oferta de vinuri romanesti din magazinele de retail, si nu numai, astfel incat, avand acest instrument la indemana, cititorii Ghidului Vinul.Ro 2011 vor fi mai feriti de riscul de a da bani buni pe un produs prost.

Ghidul Vinul.Ro contine judecati si analize critice ale vinurilor ce pot fi intalnite in magazine si retele de retail, dar si in magazinele specializate. Majoritatea produselor prezentate in Ghid au fost cumparate direct de pe rafturile magazinelor. Asadar, au fost supuse procesului degustarii produsele pe care clientul obisnuit le poate gasi in comert. Punctajele vinurilor prezentate in carte au fost acordate urmarindu-se grila de punctare Vinul.Ro, un sistem prietenos, foarte usor de inteles, chiar si de catre cititorii cu mai putine cunostinte in domeniu.

Publicitate
IPPU

Ghidul este impartit in doua sectiuni: vinuri autohtone (albe, rosii, rose), clasificate pe soiuri (Sauvignon blanc, Riesling, Feteasca alba, Feteasca regala, Chardonnay, Tamaioasa romaneasca, Muscat ottonel, Pinot Noir, Merlot, Feteasca neagra si Cabernet Sauvignon), si vinuri straine, impartite la randul lor in functie de tara de provenienta. Fiecare soi in parte este caracterizat printr-o „fisa tehnica”, care descrie clar originea si caracteristicile soiului analizat. De asemenea, fiecare vin degustat si prezentat in carte este insotit de fotografia sticlei, informatii despre producator, pretul de retail, precum si notele de degustare si punctajele acordate de catre editorii Vinul.Ro.

Un capitol al cartii a fost dedicat unor materiale informative despre vin, tehnicile de servire ale acestuia si despre aspectele benefice ale vinului asupra sanatatii omului. De asemenea, in ultimul capitol al „Ghidului Vinul.Ro 2011” poate fi gasita si lista vinurilor medaliate in cadrul concursului Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2010, dar si un index al celor mai bine punctate vinuri din carte.

Ghidul Vinul.Ro 2011 este tiparit fullcolor, in conditii grafice deosebite (brosata, coperti groase) si va putea fi gasit, in magazinele specializate de vin din Bucuresti si din tara, precum si prin vanzare directa prin internet.

7 thoughts on “In curand pe piata: Ghidul Vinul.Ro 2011

 1. Stimati domni,

  Rog precizati daca Ghidul Vinul.Ro 2011 este disponibil in limba engleza.

  Cu multumiri si salutari

  Nicu Manolache
  Mobil 0730-902.914

 2. Lansarea oficială a Ghidului va fi pe 11 decembrie. Vă așteptăm la eveniment (care va fi anunțat în curând pe site) unde vă veți putea achiziționa direct cartea sau o puteți comanda direct la Vinul.ro. Adresa de mail este alexandra@vinul.ro.

 3. Unde mai exact se petrecere aceasta lansare? Vrem si noi sa ne intiparim informatia oferita de carte pe ficat :)))

 4. „Ma scuzati ca indraznesc a cuteza” dupa cum spune Mihailescu Braila „Bachus”, nu vreau sa fiu „incogito”, tot de la sus amintitu’, da’ am ceva „chesti, socoteli” prin Bucuresti in perioada aceea si poa’ sa-mi bucur si eu paletinul in cinstea lansari…

Comments are closed.