Incep Zilele Vinul.Ro la Iasi! – 22-23 martie

Publicitate
Domeniul Bogdan

Pe 22 martie, la Grand Hotel Traian din Iasi, se deschide expozitia de vinuri Zilele Vinul.Ro, eveniment la care si-au anuntat participarea 14 producatori si importatori de vinuri. Pasionatii de vinuri din Iasi vor putea astfel degusta in cele doua zile de expozitie cele mai noi vinuri din potrofoliul companiilor Averesti, Budureasca, Bucium, Casa Olteanu, Crama Oprisor, Cramele Recas, Domeniul Coroanei Segarcea, Domeniile Samburesti, Heinrig Distribution, IVEX, LacertA Winery, Nelsand, Vinarte si Wine Soul – Divizia Premium Murfatlar.

In cadrul expozitiei Zilele Vinul.Ro Iasi vor fi organizate mai multe seminarii despre vin sustinute de producatorii participanti si de specialistii Vinul.Ro. Alin Lazarescu, reprezentantul Heinrig Distribution va sustine la Iasi o prezentare a vinurilor pe care le are in portofoliu, punand accent pe importanta raportului calitate-pret al acestora. Crama Oprisor va prezenta in ambele zile ale expozitiei brandurile HoReCa si editiile limitate de vinuri din portofoliu. La seminariile sustinute de Daniel Gheorghe, Regional Sales Manager, respectiv George Decu, National Key Account Manager Crama Oprisor, vor putea participa doar reprezentanti HoReCa si invitati privati. Vinarte va fi reprezentata la Zilele Vinul.Ro Iasi de catre Stefan Stelian, care va sustine o prezentare pentru specialistii din industria ospitalitatii. Cramele Recas a apelat la aceste seminarii pentru a face o prezentare mai detaliata, sustinuta de somelierul Dan Alexandru, a celei mai noi game din portofoliu, linia Castel Huniade. Reprezentantul Domeniului Coroanei Segarcea, somelierul Marian Timofti, va sustine la acest eveniment o prezentare-degustare a vinurilor din cele doua game Elite si Prestige. Otilia Chirita, doctor in enologie, va sustine un seminar de aproximativ 50 de minute, in care va prezenta informatii despre industria vitivinicola din Romania, tehnici de apreciere si degustare a vinurilor si o prezentare de vinuri de soi, un soi alb si unul rosu, provenite din diferite podgorii pentru a explora diferentele de terroir. Acest seminar poate constitui o buna oportunitate de pregatire atat pentru simplii amatori pasionati, cat si pentru profesionistii care intentioneaza sa profeseze in domeniu.

Publicitate

Programul prezentarilor din cadrul Zilelor Vinul.Ro Iasi

Joi, 22 martie

15:00 – 16:00 – Seminar sustinut de Otilia Chirita – deschis publicului larg pe baza inscrierii prealabile
16:00 – 17:00 – Prezentare Domeniul Coroanei Segarcea – seminar pentru specialistii din domeniul HoReCa
17:00 – 18:00 – Prezentare portofoliu Crama Oprisor – seminar pentru specialistii din domeniul HoReCa
18:00 – 19:00 – Degustare Vinarte – seminar pentru specialistii din domeniul HoReCa

Vineri, 23 martie

15:00 – 16:00 – Seminar Heinrig Distribution – pentru specialistii din domeniul HoReCa
16:00 – 17:00 – Seminar Vinarte – pentru specialistii din domeniul HoReCa
17:00 – 18:00 – Prezentare portofoliu Crama Oprisor – seminar pentru specialistii din domeniul HoReCa
18:00 – 19:00 – Degustare Cramele Recas – deschis publicului larg pe baza inscrierii prealabile si specialistilor din domeniul HoReCa

Fiecare vizitator al expozitiei Zilele Vinul.Ro Iasi, va primi la intrare un pliant cu vinurile medaliate la Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2011, iar cei care isi vor lasa cartea de vizita sau datele de contact vor primi prin posta revista Vinul.Ro. Din ora in ora, intre 14.00 si 19.00, prin tragere la sorti vor fi oferite premii constand in sticle de vin si cartea Ghidul Vinul.Ro.

Pentru ca Iasiul este un puternic centru universitar si pentru ca Zilele Vinul.Ro din capitala Moldovei reprezinta un eveniment care, pe langa promovarea vinului bun, isi propune si atragerea si educarea consumatorilor in cultura vinului, organizatorii evenimentului anunta ca studentii vor beneficia de o reducere de 50% din pretul biletului de intrare, in baza carnetului de student vizat la zi. Oferta se refera strict la biletul de vizitare a targului, cel de 15 lei, nefiind disponibila si in cazul variantei de 35 de lei, care contine si pranzul „all you can eat” oferit de restaurant.

Expozitia, organizata de Vinul.Ro in parteneriat cu magazinul Good Point, are ca obiectiv promovarea vinurilor de calitate in randul. Expozitia va fi deschisa intre orele 13 si 20, pentru accesul la targ fiind create doua tipuri de bilete: unul cu un pret de 15 lei, care permite cumparatorului vizitarea tuturor producatorilor si degustarea vinurilor expuse, iar cel de-al doilea, in valoare de 35 de lei, care, pe langa vizitarea standurilor, mai include si un pranz „all you can eat” la restaurantul hotelului (deschis pana la ora 18.00).

In cadrul evenimentului, OSR 2011 va primi inscrieri pentru faza regionala pe Moldova a concursului national de somelarie, a carui finala se va desfasura in toamna la Bucuresti.