Incepe Campionatul de Gatit in aer liber

Vineri, 14 septembrie, incepe prima editie a Campionatului de Gatit in aer liber, eveniment ce se desfasura in curtea Castelului din Gilau (Cluj). Potrivit organizatorilor, editia de anul acesta este prezidata de catre starul canadian Robert Rainford, cunoscut publicului din lumea intreaga ca realizator al show-ului de gastronomie “Licence to Grill”.
Probele pentru care pot opta cei inscrisi sunt: gratar, plita sau ceaun (pentru Sectiunea de mancaruri gatite in aer liber) sau hrana rece, dulciuri, creatie culinara si meniuri alternative (pentru Expozitia de arta culinara). Potrivit organizatorilor, Campionatul este un demers cultural, un spatiu al celei de-a “treia culturi”, menit sa inlesneasca apropierea, dialogul si comunicare reala pe toate palierele esentiale ale existentei.
Organizat de Asociatia Culturala Euro Est Alternativ (ACEEA, http://www.aceea.ro), Campionatul de Gatit in Aer Liber de la Gilau va pune in joc un Mare Premiu in valoare de 1000 de Euro, dar va oferi concurentilor (care pot fi profesionisti sau amatori) si numeroase alte surprize.
Potrivit unui comunicat al organizatorilor, alaturi de Robert Rainford, in juriul de la Gilau va participa si Karl Jones, reprezentant al Fundatiei “Fifteen Cornwall”, unul dintre proiectele in care este implicat un alt celebru realizator de show-uri pe teme gastronomice, britanicul Jamie Oliver.

Publicitate
Oprisor

CASTIGATORI:

Trofeul Campionatului – Restaurant Amurg (mancare pregatita pentru expozitie)
Cupa Mare – Echipa Vino Vero
Cupa Mica – Motel Gilau si Cora Supermarket

Publicitate

CEAUN
Locul I – Star Mountain – Ungaria
Locul II – Motel Gilau
Locul III – Cora

PLITA
Locul I – Vino Vero
Locul II – Marcel Farcas
Locul III – Omega 3

GRATAR
Locul I – Vino Vero
Locul II – Delicatii
Locul III – Motel Gilau

HRANA RECE (mancare gata pregatita pentru expozitie)
Locul I – Restaurant Amurg
Locul II – Motel Gilau
Locul III – Cora Supermarket

CREATIE
Locul I – Clubul Presa de vin
Locul II – Bucataria pentru toti
Locul III – Popasul Iancului

MENIU ALTERNATIV
Locul I – Delicatii
Locul II – Chinese Food
Locul III – Omega 3

Premiul Special al organizatorilor pentru complexitate – Bucataria pentru toti
Premiul Cora – AuxAnges
Premiul special al organizatorilor pentru popularitate – Omega 3
Premiul special KOTANYI – Vila Gong – Gilau
Premiul special KOTANYI pentru cel mai tanar concurent – Sofia Zidurean
Premiul special Hotel Phoenicia Grand Hotel – Vila Gong – Gilau
Premiul organizatorilor pentru creativitate – AuxAnges