Incepe Turneul kWine: prima înfruntare – Dealu Mare VS. Bordeaux

Prietenii si apropiatii lumii vinului sunt invitati miercuri, 8 februarie, sa participe la prima etapa a „Turneului kWine” – singura „competitie de contact” pentru vinuri din Romania. Competitorii primelor infruntari vor fi cinci cupaje premium din Dealu Mare si cinci vinuri frantuzesti din Bordeaux, de pe aceeasi latitudine si de pe acelasi palier de pret. „Meciurile” vor avea loc la restaurantul Charme (Str. Smardan 12), incepand de la ora 18.00.

Publicitate
IWCB

Pretul unui bilet este de 120 de lei / persoana si include degustarea si dreptul de jurizare a „combatanilor”, precum si un bufet asortat. ATENTIE! Pentru aceasta prima etapa, numarul de locuri este limitat la 16, asa incat rezervarile timpurii sunt recomandate. Pentru a va rezerva un loc, dati un e-mail la roxana@vinul.ro.

Echipa Romaniei va fi formata din:
Cuvee Charlotte 2008 (SERVE)
Domaine Ceptura Rouge 2008 (Davino)
Golem rosu 2008 (Crama Basilescu)
Lacerta Cuvee IX 2009 (Lacerta Winery)
Red Artisan 2007 (Domeniile Sahateni)

Publicitate
IPPU

Din echipa bordeleza vor face parte vinurile:
Chateau Saint Nicholas 2006 – 62 lei /sticla
Vieux Chateau Gachet 2004 – 84 lei / sticla
Chateau de Porenchere Cuvee Raphael 2007 – 74 lei / sticla
Chateau Dubois Gramont 2008 – 46,19 lei / sticla
Reserve Dulong 2009 – 62,39 lei / sticla

“Turneul kWine” se va desfasura dupa modelul competitiilor sportive in sistem eliminatoriu. El va lua forma unei degustari, in cadrul careia arbitrii – pasionati de vinuri, clienti ai restaurantului, reprezentanti ai producatorilor de vinuri – vor alege vinul preferat. In fiecare dintre aceste “infruntari” vor fi degustate in orb, doua cate doua, un vin frantuzesc si unul romanesc, iar publicul va vota vinul preferat din fiecare pereche. Vinul cu cele mai multe voturi va fi desemnat castigator. In realizarea perechilor, vom incerca sa tinem cont de anul de recolta si de pretul de raft al vinurilor.

In paralel cu turneul pentru public kWine, vinurile vor fi degustate si jurizate de editorii publicatiei dupa sistemul de notare Vinul.Ro, iar descrierile si punctajele vor fi publicate in urmatorul numar al revistei.