Inflatia de vinuri loveste Africa de Sud

Mai multi producatori de vinuri din Africa de Sud s-au vazut obligati sa declare falimentul din cauza scaderii drastice a pretului vinului si a cresterii cantitatilor de vin de pe stoc.
Potrivit AFP, principalele cauze care au dus la aparitia acestui fenomen economic au fost: scaderea pretului din cauza cresterii stocurilor, scaderea exporturilor, incetinirea tranzactiilor pe piata interna, rata instabila a valutei si concurenta de pe piata externa.
Din aceste cauze, foarte multi vinificatori si-au scos la vanzare podgoriile si cramele, iar conform decanter.com, numai in zona Stellenbosch, cea mai cunoscuta zona viticola din Africa de Sud, fiind scoase la vanzare aproape 30 de podgorii.
Specialistii au precizat ca aceasta criza cu care se confrunta vitivinicultura din Africa de Sud poate lua sfarsit numai daca pretul vinurilor va scadea si daca se va interzice exportul pe piata sud-africana.
Exportul de vinuri din Africa de Sud a scazut anul trecut cu patru procente, fiind pentru prima data in patru ani cand aceasta industrie inregistreaza o panta descendenta.

Publicitate
Ravago