Interes crescut pentru Vinexpo Asia-Pacific 2010

asia2010-hpOrganizatorii targului Vinexpo Asia-Pacific, eveniment desfasurat in perioada 25-27 mai, in Hong Kong, au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca editia de anul acesta a targului s-a bucurat de o prezenta cu 40% mai mare decat cea anterioara, desfasurata in 2008. Potrivit oficialilor Vinexpo, aceasta crestere ofera indicii importante privind dinamica pietei asiatice in domeniul vinurilor si bauturilor spirtoase.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Pe parcursul celor trei zile, Vinexpo Asia-Pacific a fost vizitat de aproape 13.000 de persoane, la targ fiind prezenti 880 de expozanti din 32 de tari. Potrivit decanter.com, participarea Romaniei la acest a fost comparata cu cele ale Chinei, Austriei, Bulgariei, Greciei si Germaniei. Cele mai notabile prezente au fost ale producatorilor din Spania, Italia, dar si cea a Asociatiei producatorilor de vin din Napa Valley, consortiu care nu a dorit sa participe la London Wine and Spirit Fair, eveniment desfasurat anterior Vinexpo 2010. O absenta importanta a fost a marilor producatori din Australia, in ciuda faptului ca vinul australian ocupa locul doi in preferintele consumatorilor chinezi, dupa Franta.

china-wine-consumption-rising-2Ca si la evenimentele anterioare de profil, cei 11 producatori romani prezenti si-au prezentat vinurile sub brandul „Wines of Romania”, pavilionul romanesc fiind organizat de catre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri in colaborare cu Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine si Asociatia Producatorilor si Exportatorilor de Vin.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Producatorii romani prezenti la Vinexpo 2010 Asia-Pacific au fost: Carl Reh Winery, Cotnari, Crama Ceptura, Cramele Recas, Domeniile Sahateni, Domeniul Coroanei Segarcea, Halewood Romania, Murfatlar Romania, Senator Wine, Vinarte si Vinexport.

image3