INTERVITIS INTERFRUCTA 2013 – demonstratii de masini agricole in aer liber

Logo-Intervitis-Interfructa-2013-190x300INTERVITIS INTERFRUCTA este un targ cu acoperire globala dedicat domeniului vitivinicol. De aceea nu este surprinzator ca un numar mare de noutati sunt asteptate la viitoarea editie si in special in aria dedicata tehnologiilor de cultivare si recoltare a targului. O hala intreaga din cadrul targului, ce va avea loc in perioada 24-27 aprilie 2013, va fi dedicata acestui domeniu. “In Stuttgard vor fi prezentate ultimele noutati din domeniul cultivarii solului, cositului si extrageri radacinilor” a anuntat Bernd Clemens, director general al Clemens Technologies. Impreuna cu compania Wagner Pflanzen-Technik (Friedlsheim) specializata in ingineria mecanica, din Wittlich, si care sarbatoreste 60 de ani anul acesta, Clemens a dezvoltat un dispozitiv de extractie a deseurilor din lemn, intitulat Kobold, care va fi prezentat live in actiune.

Publicitate
IWCB

In paralel cu targul va avea loc si cea de a 61 editie a congresului Asociatiei Viticultorilor Germani, un forum de clasa mondiala cu schimburi de tehnologie si know-how. Messe Stuttgard si Asociatia Viticultorilor Germani, organizatorii INTERVITIS INTERFRUCTA 2013 au venit cu o idee noua pentru vizitatorii targului: spre deosebire de editia din 2010 de aceasta data demonstratiile de masini nu vor mai avea loc in spatiu inchis, ci in spatiu deschis in hala 1. O sectiune mai mare va fi folosita pentru crearea unei arii de cultivare a vitei de vie in panta. Incepand cu ora 14.00 vizitatorii pot urmari, din zona amenajata cu 1800 de locuri, demonstratiile live a masinilor agricole de ultima ora ale companiilor expozante precum Holder, Fendt, iNew, Holland, KMS Rinklin, Braun, Wanner, Sexauer si altele. Managementul demonstratiilor de machini revine Comitetului Tecnologiei in Viticultura (ATW). Pe cei 400 de metri patrati de ai halei numarul 1 se vor prezenta noutatile diferitilor expozanti cum ar fi dispozitive de stropire, platforme de ridicare, dispozitive de ambalare si stocare, precum si al echipamentelor de control al buruienilor si multe alte tehnici de ingrijire a culturilor.

La standul Cooperativelor de Comert Agricol se va pune accent pe subiecte precum cresterea securitatii, stocarea materialelor periculoase, platformelor de lucru, ambalajelor de transport si protectia sanatatii preventive. Organizatorii expozitie inregistreaza un mare interes din partea expozantilor pentru spatiul de expozitional dedicat tehnologiilor de varf pentru productia de vin, fructe, sucului de fructe si distilate.

Publicitate

Avand in vedere succesul din anul 2010 multe dintre companii au cerut spatii mult mai mari pentru anul 2013. Printre expozantii care deja au confirmat inregistrarea in aria expozitionala a tehnologiilor de cultivare si recoltare sunt: Agricolmeccanica, APE Impianti si Antonio Carraro (Italia), Baertschi Agrartecnic (Elvetia), Bayer Crop Science, Berthoud Agricole si Euroviti (Franta), Braun Maschinenbrau, Caffini (Italia), KMS Rinklin, Claas, Clemens, Letina (Croatia), De Wild (Olanda), GAI (Italia), Industrias David (Spain), Max Holder, Noko, Pellenc (Franta) Same Deutz-Fahr, Syngenta Agro, Tecnoma Technologies (Franta) si Tehnos si Zupan (Slovenia).

Sectia dedicata cultivarii vitei de vie include mari viticultori din Braud si Pellenc si dispozitive precum tractoarele inalte “Ohard”, pe care compania elvetiana Baertschi le-a dezvoltat special pentru viticultori si pentru alte culturi speciale. Dar de multe ori progresul se bazeaza pe lucruri mici: de aceea la Intervitis Interfructa 2013 la standul producatorul francez Infaco vor fi prezentate cele mai noi produse din gama dispozitivelor mici de taiat vita de vie, ca de exemplu foarfeci si mini fierastraie electrice.

Andreas Schnabel si Monique Mayer, echipa proiectului INTERVITIS INTERFRUCTA, au anuntat ca sistemul de inregistrate pentru anul 2013 este mult superior editiilor anterioare. Aproximativ 620 de expozanti (in 2012 – 590) sunt asteptati in perioada 24-27 aprilie 2013 pe cei aproximativ 60.000 de metri patrati ai spatiului de expozitie – dintre care o treime din afara Germanie.

Pentru mai multe informatii despre derularea targului si a celui de al 61lea Congres al Asociatiei Viticultorilor Germani vizitati : http:// www.intervitis-interfructa.de and http://www.dwv-online.de/kongress