ANDRAgostită de muzică şi viaţă

de Valentin Ceafalau

Publicitate
Excursii

A fost şi Festivinum 2005. Una dintre cele mai plãcute prezenţe ale festivalului a fost Andra. Vioaie, simpaticã, modestã (în ciuda statutului de vedetã!). Plus o voce inconfundabilã. Pentru cã am rãmas impresionaţi de prestaţia ei, am luat-o la întrebãri. Iatã ce a ieşit:

Connaisseur: Cât de mult s-a maturizat Andra din momentul primei apariţii pânã în momentul de faţã?
Andra: Am început sã cânt la vârsta de 7 ani, timp în care am trecut prin multe obstacole, piedici, dar, în acelaşi timp, am avut şi multe bucurii şi satisfacţii. Datoritã modului de viaţã şi anilor de experienţã a avut loc o micã schimbare. Acum sunt conştientã de faptul cã trebuie sã fac unele lucruri şi sã iau unele hotãrâri singurã. Ca orice adolescent, am trãit cu impresia cã dupã majorat o sã fie totul mai uşor, dar se pare cã ne înşelãm. Întotdeauna vom avea nevoie de pãrerea unor persoane cu experienţã, cum sunt pãrinţii.

Publicitate
IPPU

Connaiseur: La un moment dat în apariţiile tale s-a simţit o schimbare, atât de imagine cât şi de abordare a stilului de muzicã. De ce aceastã schimbare?
Andra: Ca orice artist care îşi doreşte cu adevãrat o carierã în viaţã a trebuit sã trec prin mai multe etape de schimbare de imagine şi stil de muzicã. Asta datoritã faptului cã trãiesc dupã principiul cã întotdeauna trebuie sã aduci ceva nou stilului vestimentar şi muzical pentru a cuceri un segment cât mai larg de public. În al doilea rând, orice fatã care se respectã trebuie sã se simtã bine în pielea ei, sã fie mândrã de ea.

Connaisseur: De unde apropierea de R&B?
Andra: R&B-ul este stilul care mã caracterizeazã, îmi scoate în evidenţã calitãţile vocale, deşi eu am abordat mai multe genuri de muzicã: dance, pop, chiar şi muzicã popularã.

Connaisseur: Ce înseamnã muzica pentru tine?
Andra: Muzica este viaţa mea. Deşi am terminat un liceu economic nu mã vãd fãcând altceva decât sã cânt şi sã încânt publicul cu ceea ce am iubit şi iubesc de micã: muzica. Albumele lansate şi create de mine împreunã cu mulţi compozitori profesionişti sunt ca nişte copii pentru mine. La fiecare album am muncit din greu, am pus sentimente şi emoţii, aşa încât cred cã fiecare melodie transmite ceva: un gând, o stare, o emoţie. Cred cã cei care au ascultat albumele mele sunt de acord cu ceea ce spun.

Connaisseur: Cât de greu este sã te faci cunoscut pe piaţa muzicalã din România şi cum reuşeşti sã te menţii în top?
Andra: Este foarte uşor sã te faci cunoscut, dar mai greu este sã te menţii în top. Ca sã rãmâi în top trebuie sã faci muzicã de calitate sau comercialã. În principiu, ceea ce place publicului, pentru cã el este cel care cumpãrã albumele. El vine la concertele tale.

Connaisseur: Cum ar arãta, din punctul tãu de vedere, o cinã romanticã?
Andra: Cina romanticã pentru mine poate sã fie şi la un fast-food atâta timp cât eşti lângã persoana iubitã. Nu sunt pretenţioasã la mâncare. Însã ca orice om am şi eu mici preferinţe: spaghete şi gomboţi cu prune.

Connaisseur: Crezi cã vinul este important în desfãurarea unei cine romantice?
Andra: Vinul este foarte important la o cinã romanticã, şi nu numai. Îţi provoacã o stare de sãrbãtoare. Nu consum foarte des, dar la ocazii speciale parcã merge un pahar de vin roşu
demidulce.

Connaisseur: Ce crezi despre Festivinum 2005 – festivalul naţional dedicat vinului românesc, în desfãşurarea cãruia ai fost implicatã direct?
Andra: A fost foarte plãcut. M-am simţit foarte bine la toate concertele şi cu aceastã ocazie vã mulţumesc cã m-aţi invitat. O organizare bunã, artişti buni (zâmbeşte) şi atmosferã potrivitã pentru un festival adevãrat. Felicitãri organizatorilor!

Connaisseur: Sunt necesare astfel de manifestãri?
Andra: Sigur. Sunt necesare atât pentru public, cât şi pentru arti şti şi organizatori.

Connaisseur: În ce constã viaţa de calitate (dacã existã un astfel de termen)?
Andra: Pentru fiecare dintre noi viaţa de calitate înseamnã altceva. Depinde de dorinţele şi visele fiecãruia. Cu voinţã, sãnãtate şi putere de muncã – ceea ce doresc eu cititorilor şi întregii echipe Connaisseur – poţi reuşi în viaţã. Vã pup, Andra.

One thought on “ANDRAgostită de muzică şi viaţă

Comments are closed.