Sebastian Ruiz Flano – Misiones de Rengo

Intrate de curand pe piata romaneasca, vinurile Misiones de Rengo au reusit sa cucereasca gusturile consumatorilor din Romania. Acest fapt este confirmat atat de rapiditatea epuizarii primelor stocuri de Misiones sosite in Romania (55.000 sticle), cat si de pozitiile fruntase ocupate de vinurile chiliene in degustarile specializate organizate de Vinul.Ro. Fara a fi catusi de putin extravagante din punct de vedere al costurilor, vinurile Misiones de Rengo impresioneaza prin plusul de exotism, prin gustul complex si echilibrat si prin sinceritatea aromelor.
Sebastian Ruiz Flano este omul din spatele acestor vinuri. Intrat in echipa Misiones de Rengo in 1998, „senor” Flano si-a propus doua mari obiective: sa mentina ridicate standardele de calitate ale vinurilor Misiones si sa consolideze pozitia companiei diin punct de vedere al plantatiilor de vita de vie. Pana acum, ambele obiective au fost atinse si indeplinite cu succes.

Publicitate
Excursii

Vinul.Ro: Vinurile Misiones impresioneaza prin aroma si armonia lor. Folositi anumite metode sau tehnici de vinificare speciale?
Sebastian Ruiz Flano: O tehnica foarte importanta de vinificatie este macerarea inainte de fermentare. Aceasta procedura consta in pastrarea partilor solide ale strugurilor (pielita si seminte) impreuna cu mustul si pulpa (partea lichida), timp de aproximativ opt ore, la o temperatura de 10 grade Celsius. Acest lucru este foarte important, deoarece 90% din compusii aromatici din struguri se afla in pielita.

Vinul.Ro: Cum ati descrie vinurile Sauvignon Blanc Varietal si Sauvignon Blanc Reserva si in ce fel de ocazii recomandati aceste vinuri?
Sebastian Ruiz Flano: Vreau sa subliniez ca ambele vinuri au o aroma delicata si intensa, sunt vinuri florale, cu un continut excelent de alcool. Sauvignon Blanc Varietal are un stil floral cu note ce amintesc de stafide rosii si ananas, dar si de aromele de iasomie. Sauvignon Blanc Reserva „atinge” placut prin tonurile sale minerale si aromele de citrice, precum si prin aciditatea sa lejera. Ambele vinuri sunt recomandate ca aperitiv sau pot fi combinate cu fructe de mare, preparate usoare din peste sau salate.

Publicitate
VinLaMunte

Vinul.Ro: Ce ne puteti spune despre regiunile vitivinicole unde sunt produse aceste vinuri?
Sebastian Ruiz Flano: Valea Casablanca, locul de bastina al Sauvignon Blanc Reserva, este un loc cu conditii climaterice impresionante. In timpul primaverii si verii, diminetile sunt reci si cetoase, iar diferentele de temperatura zi/noapte sunt de aproximativ 20 de grade C, lucru ce permite o perfecta conservare a aromelor si a aciditatii specifice.
Valea Maule, unde se face Sauvignon Blanc Varietal, se afla la o altitudine de 670 de metri, avand parte de o clima mai racoroasa in timpul perioadei de dezvoltare si coacere a strugurilor. In acelasi timp, Valea Maule are un sol perfect pentru viticultura, este pietros, cu un sistem de drenare excelent.

Vinul.Ro: Un sfat pentru consumatorii de vinuri din Romania?
Sebastian Ruiz Flano: Sa incerce cat mai multe vinuri din Lumea Noua, in special vinuri din Chile, pentru ca aceste vinuri sunt recunoscute in toata lume pentru raportul calitate-pret pe care-l ofera. Odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, consumatorii romani vor avea posibiliateta sa incerce tot mai multe vinuri din Chile, datorita scaderii texelor de import.
Va garantez ca aceste vinuri va vor oferi surprize dintre cele mai placute. De exemplu, vinurile rosii cu un corp puternic si tonuri fructuoase, care sunt mult diferite fata de vinurile din regiunile cu climat mai rece. Pe de alta parte, vinurile albe chiliene, in care veti recunoaste aromele puternice de citrice, pot face dintr-o degustare o experienta de neuitat. Standardele de calitate superioare ale vinurilor Misiones de Rengo sunt garantia ca atunci cand cumparati un vin Misiones, primiti vinul cu cel mai bun raport pret- calitate din lume.