Invitati de renume la Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2012, Dragasani

Ajunsa la cea de-a patra editie, competitia Premiile de Excelenta Vinul.Ro se va bucura si in acest an de participarea unora dintre cei mai valorosi degustatori si critici de vin din lume. Astfel, din juriul concursului Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2012, care se va desfasura in perioada 26-30 octombrie, vor face parte specialisti recunoscuti la nivel international, detinatori ai titlului Master of Wine, importanti bloggeri de vin si jurnalisti europeni, cu functii de conducere in cadrul Federatiei Internationale a Jurnalistilor si Scriitorilor de Vin (FIJEV), oenologi si consultanti de specialitate. Au fost invitati sa analizeze si sa jurizeze vinurile romanesti Caroline Gilby MW, Angela Muir MW (Marea Britanie), Yves Paquier (Elvetia), Jamie Araujo (Franta), Darrel Joseph (Austria), Luigi Salvo, Roberto Gatti (Italia), Mariusz Kapczynski (Polonia), David Cobbold (Franta), Antonio Casado Tome (Spania), Agnes Nemeth (Ungaria), Galina Niforou, Yana Petkova si Marina Karakonova (Bulgaria), cea mai mare parte dintre acestia confirmand participarea in juriu.

Publicitate
IWCB

Aceasta editie a concursului de vinuri Premiile de Excelenta Vinul.Ro va iesi anul acesta din Bucuresti, urmand a fi organizata in Dragasani. Proiectul se va bucura de sprijinul Asociatiei Producatorilor din Dragasani, grup din care fac parte producatorii Agricola Stirbey, Avincis, Casa de Vinuri Iordache, Casa de Vinuri Negrini, Crama Sparleni, Via Sandu si Casa de Vinuri Isarescu. Astfel, pe langa analizarea vinurilor inscrise in concurs, juriul concursului, care va fi format in majoritate din specialisti straini, va avea posibilitatea sa viziteze cramele din zona, sa le deguste vinurile si sa isi formeze o imagine cat mai elocventa despre aceasta regiune viticola. Ceea ce diferentiaza Premiile de Excelenta Vinul.Ro de alte competitii de profil din lume este existenta a doua sectiuni distincte: una cu vinuri nonretail, (etichete distribuite doar in Hoteluri, Restaurante, Cafenele sau firme de Catering si inregistrate in concurs de catre producatori, distribuitori sau importatorii de vinuri, contra unei taxe de inscriere), si cealalta in care participa vinurile achizitionate de catre organizatori direct de pe rafturile magazinelor.

Participarea in sectiunea non-retail

Taxa de participare pentru sectiunea non-retail a Premiilor de Excelenta Vinul.Ro este de 60 euro / proba + TVA. Din fiecare proba, producatorii vor trimite cate 3 exemplare. Probele trebuie sa ajunga in posesia organizatorilor pana cel mai tarziu la data de 10 octombrie 2012.

Publicitate

Plata taxei de participare trebuie facuta pana pe data de 5 octombrie 2012 in contul:
SC Cezar Connaisseur SRL
Bucuresti, Sector 2
Intrarea Albinari nr. 5, Et. 1, Ap. 3, Sector 2, Bucuresti
RO 15016781 • J40/11634/2002
Cont IBAN: RO33 FNNB 0001 0259 1818 RO01
Banca: Credit Europe Bank, SMB

Adresa pentru expedierea probelor:

Str. Ienachita Vacarescu Nr. 12, Ap. 9, Et. 2,
Sector 4, Bucuresti