Iulia Gosea, jurat la concursuri de somelerie din Franta si Grecia

Somelierul Iulia Gosea, membru a Asociatiei Somelierilor din Romania, a fost invitata, la inceputul acestui an, in juriile a doua concursuri nationale din domeniul someleriei, in Franta si Grecia, potrivit unui comunicat de presa al ASR.

Publicitate
Oprisor

La mijlocul lunii ianuarie, Iulia Gosea a jurizat alaturi de mai multi specialisti de top din Europa finala concursului MSF- Meilleur Sommelier de France, eveniment organizat la Abbaye de Fontevraud, in Val de Loire. De asemenea, in Grecia, romanca a participat, in luna martie, la invitatia lui Andreas Matthidis, presedinte al Greek Sommelier Association, la concursurile “Thessaloniki International Wine Competition 2011” si “Best Greek Sommelier of 2011”.

In Grecia, am notat servirea vinului spumant in faza de selectii si in finala, iar in Val de Loire, eu am notat proba de servire si acorduri cu preparatele. Cat despre concursul de vinuri Thessaloniki International Wine Competition, timp de trei zile am gustat cam 50 de vinuri in medie pe zi, pe care le-am notat conform cu normele in vigoare, iar apoi s-au oferit medalii“, a declarat Iulia Gosea.

Publicitate
Oprisor

Conform comunicatului ASR, invitatiile acestea reprezinta o recunoastere a palmaresului international deosebit al Iuliei Gosea: clasarea ca cel mai bun somelier din lume in ape minerale, printre primii 8 somelieri ai Europei si primii 12 din lume. Iulia a fost membru in juriul celor doua concursuri impreuna cu logodnicul ei Bruno Scavo, chef Sommelier la SBM Monaco si trezorier adjunct  al Asociatiei Internationale a Somelierilor.