Iulia Gosea, intre semifinalistii concursului „Meilleur Sommelier d’Europe 2010”

Publicitate
IPPU

Somelierul Iulia Gosea s-a numarat printre semifinalistii concursului „Meilleur Sommelier d’Europe 2010″, potrivit unui comunicat de presa dat de Asociatia Somelierilor din Romania. In aceasta faza a competitiei, desfasurata pe 21 noiembrie, s-au calificat 8 de somelieri din 8 tari europene.

Titlul de cel mai bun somelier al Europei a fost castigat de catre Paolo Basso, acesta intrecandu-se cu alti trei pretendenti la acest titlu, in cadrul finalei care a avut loc pe 22 noiembrie, la Palatul Congresului si al Muzicii din Strasbourg.

Publicitate
Oprisor

Iulia Gosea (27 ani) este licentiata in matematica, dar lucreaza ca somelier in restaurantul La Cave de l’Origine, din Nisa, Franta, restaurant clasat cu 2 stele Michelin.

Iulia Gosea, membru al ASR, s-a clasat printre primii 12 somelieri din lume la ultimul concurs mondial de profil, desfasurat in Santiago de Chile, in aprilie 2010, fiind singurul reprezentant al tarii noastre.

De asemenea, a fost aleasa cel mai bun somelier expert in ape minerale din lume in cadrul aceleiasi competitii. In 2009, Iulia a castigat si titlul de cel mai bun somelier din Monaco si Coasta de Azur.

Procesul de pregatire intensiva a Iuliei in somelarie si gastronomie dureaza de peste 5 ani.