IWCB depășește Citadelles du Vin în 2016 și are ca țintă Vinitaly în anii următori

“International Wine Contest Bucharest (IWCB) va depăși anul acesta ca număr de probe înscrise spre evaluare un alt concurs important de vinuri desfășurat în Europa sub egida OIV – Citadelles du Vin”, a anunțat CEO-ul competiției românești, Cătălin Păduraru, cu prilejul Forumului Vinul.Ro derulat la GoodWine între 15-17 aprilie. “În câțiva ani, ținta de depășit ar putea fi concursul asociat în mod tradițional expoziției Vinitaly de la Verona”, a mai declarat el. “Dar chiar și postura de challenger al Vinitaly poate fi una care să atragă atenția și – de ce nu?! – simpatia internațională asupra României”, a explicat Păduraru.

Publicitate
Excursii

“Cel mai important rezultat al acestor performanțe este acela că poate crea mediatizare internațională organică în favoarea României; dar există și un alt beneficiu, care provine din numărul tot mai mare al juraților străini prezenți la București – numărul acestora este corelat direct cu numărul probelor ce trebuie jurizate”, e de părere Cătălin Păduraru. Majoritatea juraților fiind comunicatori eficienți în țările unde activează, mesajul “de bine” despre România va fi propagat mai puternic și de mai mulți specialiști independenți, în urma acestei creșteri.

La întrebarea dacă admiterea fără taxe de jurizare a probelor în 2016 nu cumva e de natură să scadă calitatea competiției, CEO-ul IWCB a fost foarte ferm: “Faptul că nu mai percepem taxe de înscriere a vinurilor pentru evaluare nu înseamnă că probele nu respectă, în continuare, Regulamentul concursului – care prevede că vinurile înscrise trebuie să facă dovada că sunt parte a unor loturi de cel puțin 1.000 de litri, îmbuteliate pentru comercializare și cu posibilitatea de trasabilitate deplină și care trebuie obligatoriu însoțite de buletinul de analize și de declarația de conformitate cu Regulamentul, făcută pe propria răspundere de către producător și ulterior verificată de către reprezentanții Concursului și prin protocolul oficial încheiate cu Laboratorul Central pentru Calitatea Vinului. Vrem să desenăm o imagine bună a României prin acest concurs, nu să ne facem țara de râs”, a completat Păduraru.

Publicitate
IPPU

Reamintim că anul acesta IWCB va avea loc la Focșani, în cel mai mare bazin viticol al României, oferind astfel juraților acces nemijlocit la realitățile din industria vitivinicolă a României și oportunitatea de a cunoaște mai bine podgoriile din această zonă.

Concursul Internațional de Vinuri București 2016 (IWCB 2016) este organizat la inițiativa Oficiului Național al Viei și Produselor Vitivinicole (ONVPV), de către ASER Wineconsulting, în parteneriat cu Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV), fiind cea de a XIII-a ediție recunoscută de acest for interguvernamental care grupează 45 de țări producătoare și consumatoare de vin din lume.

* Fotografie de Silviu Fenea / B1 Studio