Jidvei va lansa in 2011 primul vin rosu

Debutul in rosu marca Jidvei va avea loc in primul semestru al anului 2011, potrivit Ioanei Anghel, PR Manager Jidvei. Deocamdata Jidvei a pregatit pentru lansare un Pinot Noir, recolta 2009, insa in noua gama de vinuri rosii vor mai intra pe viitor si recoltele 2008 si 2010.

Publicitate
e-vinul.ro

Acest vin rosu va intra pe piata sub o eticheta noua. Inca nu s-au stabilit detaliile referitoare la aceasta gama, deoarece initial am incercat sa vedem daca s-ar putea face o extensie gamelor de vinuri albe existente”, anunta Ioana Anghel. Stocul de Pinot Noir care va fi lansat in curand de Jidvei este de 100.000 de sticle, fiind destinat segmentului superpremium. „Noul vin rosu Jidvei va ajunge si in unele supermarketuri, dar el va merge mai ales in magazinele specializate, deoarece detinem o cantitate destul de mica”, mai precizeaza Ioana Anghel.

Decizia de a scoate pe piata vinuri rosii a fost influentata, potrivit reprezentantilor Jidvei, de cresterea temperaturilor in zona Tarnavelor, lucru ce i-a determinat sa mute unele plantatii de soiuri albe la altitudini mai mari, in locul acestora fiind plantate soiuri rosii.

Publicitate
Siel

Pentru aceasta noua gama ne-am gandit si la un Merlot, dar suntem inca rezervati in privinta acestuia”, a mai spus Ioana Anghel.