Juratii Premiilor de Excelenta Vinul.Ro 2013

Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2012 - DragasaniAnul acesta, Premiile de Excelenta, eveniment care se va desfasura in perioada 12-15 noiembrie, la Casa Vernescu din Bucuresti, se va concentra mai mult pe obtinerea unor efecte cat mai mari in zona comerciala. Asta datorita ponderii pe care a capatat-o comunicarea directa a vinurilor facuta de catre specialistii autohtoni. Ca urmare, la cea de-a cincea editie a Premiilor de Excelenta, ponderea juratilor straini va fi mai mica, majoritatea fiind formata din degustatori romani, somelieri, bloggeri de profil si manageri de magazine specializate si restaurante.

Publicitate
Domeniul Bogdan

La fel ca la primele patru editii, si anul acest obiectivele competitiei Premiile de Excelenta raman acelea si: promovarea excelentei si evaluarea profesionista si cat mai obiectiva a ofertei de vinuri de pe piata romaneasca. In acest moment, industria autohtona de vinuri pare sa aiba o reala nevoie de cunoastere si de promovare pe piata interna, iar cei invitati de noi sa formeze comisiile de jurizare ale concursului se numara printre cei care au o activitate foarte intensa in directia comunicarii vinului direct catre consumatori. Comisiile de degustatori vor fi ghidate in evaluari de catre un specialist strain, care va ocupa functia de presedinte de juriu. Anul acesta, au raspuns invitatiei noastre de a face parte din comisiile de jurizare Pierre Thomas (Elvetia), Michel Blanc si Anne Serres (Franta) si Ryan Opaz (Statele Unite).

pde2012In premiera, concursul Premiile de Excelenta Vinul.Ro va fi impartit in trei sectiuni distincte: una pentru vinuri non-retail, (inregistrate in concurs de catre producatori sau importatorii de vinuri, contra unei taxe de inscriere), o sectiune in care participa vinurile achizitionate de catre organizatori direct de pe rafturile magazinelor si o sectiune pentru vinurile neimbuteliate inca. In aceasta a treia sectiune a competitiei, juratii vor evolua probe de tanc care nu au, inca, un traseu comercial clar stabilit.

Publicitate
IWCB

La cea de-a cincea editie a Premiilor de Excelenta Vinul.Ro producatorii, importatorii sau distribuitorii de vinuri din Romania au posibilitatea sa inscrie in concurs probe care nu exista in marele retail, imbuteliate deja sau nu, contra unei taxe de participare de 60 de euro / proba.

Castigatorii celei de-a cincea editii a Premiilor de Excelenta Vinul.Ro vor fi anuntati in cadrul unui eveniment de gala, iar rezultatele vor fi publicate in revista si pe site-ul Vinul.Ro, dar si intr-o brosura tiparita intr-un tiraj de masa, astfel incat lista excelentei sa fie accesibila unui numar cat mai mare de posibili revanzatori sau consumatori.

PIERRE THOMAS (ELVETIA)

pierre_thomasJurnalist elvetian cu o activitate in comunicarea vinului de peste 20 de ani. Articolele si reportajele sale sunt publicate in mai multe reviste din Elvetia si din Canada – La Liberte, Tout Compte Fait, encore!, Hôtellerie et Gastronomie Hebdo (Elvetia), Vins et Vignobles (Canada), precum si pe propriul site www.thomasvino.ch. Membru al Federatiei Internationale a Scriitorilor si Jurnalistilor de vin, Pierre Thomas este si autorul cartii „Vignobles suisses”, castigatoare a mai multor premii internationale. Ultima sa carte, „Le vin pratique” a fost lansata la sfarsitul anului 2012. Este degustator-jurat al mai multor concursuri internationale, printre care se numara si Concours Mondial de Bruxelles. Detine un wine-bar, Midi 20, in orasul sau de resedinta, Lausanne.

ANNE SERRES (FRANTA)

anne_serresAnne este jurnalist de vin, degustator autorizat, profesor si consultant. Este proprietarul siteului specializat Vitisphere.com, portal infiintat in 2007. A colaborat cu publicatiile olandeze Proefschrift si thewinesite.nl, publicatii ale Asociatiei Eno-gastronomice din Amsterdam. De asemenea, a publicat articole in revistele frantuzesti Revue Vinicole Internationale, Revue du Vin de France, Billets d’humeur si Terre de Vins. Este membru in comisiile de jurizare ale mai multor competitii internationale, precum Concours Mondial de Bruxelles sau The Michelangelo International Wine Awards.

MICHEL BLANC (FRANTA)

michel_blancEste directorul Asociatiei Producatorilor din Chateauneuf du Pape din anul 2001, inainte de aceasta data ocupandu-se de departamentul dezvoltare al acestei asociatii, si managerul cramei Vinadea, tot din aceeasi zona. Detine o diploma in industria alimentara, biotehnologie si marketingul vinului, cu specializare in dreptul vinului, la Universitatea Suze la Rousse, din Aix en Provence. Este membru al asociatiei Slow Food International and Origin si coautorul unei carti despre vinurile frantuzesti. De asemenea, Michel este degustator international la Concours General Agricole Paris, Concours des vins de Macon, Concours Mondial de Bruxelles (10 participari), Millésime Bio si Michelangelo Awards. In timpul liber, este si viticultor in Luberon si Ventoux AC, avand o podgorie de 12 hectare.

RYAN OPAZ (STATELE UNITE)

ryan opaz23Ryan este nascut in Minnesota si locuieste in acest moment in Porto. De-a lungul activitatii sale a lucrat ca distribuitor de vinuri, chef si macelar, fapt ce il determina sa declare ca a inceput sa cunoasca lumea vinului si a gastronomiei din interior. Este cunoscut la nivel international ca un lider al comunicarii digitale a vinului si un autodidact declarat. In acest moment, Ryan ofera consultanta social-media si de blogging mai multor crame, retaileri de vinuri si restaurante. A fost invitat sa sustina prelegeri in cadrul evenimentelor Wine Future, London International Wine Fair 2009, 2010, Essencia do Vinho, London Boutique Winery Tasting, Bibendum Annual Tasting, Congreso Internacional de Turismo Enologico sau Zagreb Wine Festival. Sustine cursuri despre „social media” la Scoala de Afaceri din Burgundia. Este cofondator al site-urilor Catavino.net, Vrazon.com si Wineblogger.info si co-organizator al European Wine Blogger Confference.

Invitatii romani de la Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2013

CESAR FILIP – proprietar al restaurantului Ginger si al companiei de distributiei de vinuri Infinity Cognac, membru in Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania.

RARES MARINESCU – expert in marketing si vanzarea vinului, a lucrat ca manager de vanzari la Carl Reh Winery, Cramele Recas si la Societatea de Promovare a Vinului. Este membru ADAR si managing partener la Wine Syndicate.

RAZVAN AVRAM – proprietar al magazinului de vinuri Good Point din Iasi (din 2008), co-proprietar al revistei BonChef.Ro (2009) si autor al blogului Paharnicul.Ro. Din 2012, este consultant si „wine-columnist” pentru proiectul UnVinPeZi.Ro.

CATALIN MAHU – proprietar al lantului de restaurante „La Mama” si Cafepedia, pasionat de vinuri

BOGDAN SANDU – proprietar al magazinului de vinuri Ethic Wine.

SERGIU NEDELEA – somelier si educator acreditat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor, membru in cadrul concursurilor Concours Mondial de Bruxelles si Vinitaly.

RICHARD FOX – pasionat de vinuri britanic, proprietar al magazinului de vinuri Fox Wine din Bucuresti si detinator al diplomei Wine and Spirit Education Trust.

RADU RIZEA – jurnalist profesionist, colaborator al revistei Vinul.Ro (2008-2011), coautor al cartii Ghidul Vinului (2010, 2011, 2012), degustator in mai multe concursuri internationale, producator si prezentator TV.

MARIAN TIMOFTI – somelier, presedintele Organizatiei Somelierilor din Romania 2011

SEPTIMIU CRISAN – somelier, membru al Organizatiei Somelierilor din Romania 2011, administratorul Pensiunii Colibri, din Cluj, si importator de vinuri.

STEFAN TIMOFTI – somelier atestat de Asociatia Somelierilor din Italia, membru al Organizatiei Somelierilor din Romania 2011

BOGDAN DUMITRESCU – somelier, membru al Organizatiei Somelierilor din Romania 2011

GEORGE MITEA – blogger de vinuri, autorul site-ului Lucruribune.blogspot.com

COSMIN GROZEA – absolvent al WSET (Nivelul 3), blogger de vin din 2010, autor al site-ul fromgrapestowine. wordpress.com si colaborator al Clubului Vinului, al site-ului UnVinPeZi.Ro si initiatorul unor emisiuni transmise pe gandul.info.

COSMIN TUDORAN – cantaret, prezentator, somelier, membru al Organizatiei Somelierilor din Romania 2011 si colaborator al revistei Vinul.Ro

RAZVAN STOENESCU – pasionat si blogger de vinuri, coproprietar al site-ului Vin2.Ro, organizator al mai multor evenimente legate de vin

BOGDAN DOBRITOIU – pasionat si blogger de vinuri, coproprietar al site-ului Vin2.Ro, organizator al mai multor evenimente legate de vin

MIHAI VASILE – pasionat si blogger de vinuri, autor al site-ului Berbecutio.blogspot.ro

PARTICIPAREA IN SECTIUNILE NON-RETAIL SI VINURI NEIMBUTELIATE

Producatorii dornici sa afle detalii sau sa inscrie vinuri sunt bineveniti (si incurajati) sa ne contacteze la numerele de telefon ale redactiei sau la adresa vali@vinul.ro (persoana de contact Valentin Ceafalau). Taxa de participare pentru aceste sectiuni ale Premiilor de Excelenta Vinul.Ro este de 60 euro / proba + TVA. Din fiecare proba, producatorii vor trimite cate 3 exemplare. Probele trebuie sa ajunga in posesia organizatorilor pana cel mai tarziu la data de 8 noiembrie 2013. Plata taxei de participare trebuie facuta pana pe data de 8 noiembrie in contul:

SC Cezar Connaisseur SRL

Str. Intrarea Albinari, Nr. 5, Et.1, Ap.3, Sector 2, Bucuresti • RO 15016781 • J40/11634/2002

Cont IBAN: RO33 FNNB 0001 0259 1818 RO01 • Banca: Credit Europe Bank, SMB

Adresa de expediere a probelor: Str. Theodor Sperantia nr. 14, Et. 2-3 (langa Posta Vitan), Sector 3, Bucuresti.