Juriu de exceptie la Megadegustarea de Cabernet Sauvignon

Concursul de Cabernet Sauvignon – Vinul.ro, eveniment ce se va desfasura vineri, 16 noiembrie la hotelul Marshall din Bucuresti, se va bucura de prezenta in juriu a unor reputati specialisti oenologi. Juriul va fi format din: prof. Liviu Grigorica, sef de lucrari la Catedra de Viticultura si Vinificatie din cadrul Universitatii Agronomice Bucuresti si vicepresedinte ADAR, Petre Badea (director tehnic la Institutul de Cercetari Vitivinicole din Valea Calugareasca), Catalin Paduraru, creator si fondator al retelei Vinexpert, membru ADAR, Dan Boboc, wine-consultant al lantului Metro Cash & Carry Romania, doctor in stiinte agronomice, presedintele executiv al ADAR. Juratii vor fi prezidati de catre Brett A. Crittenden, jurat senior in numeroase concursuri internationale de vin, cu o experienta mai mare de 25 de ani in domeniu.

Publicitate
Ravago

Promovarea vinurilor de calitate si antrenarea partenerilor din piata vinului intr-o competitie benefica in folosul consumatorului sunt principalele obiective ale manifestarii. Concursul este deschis tuturor vinurilor Cabernet Sauvignon – import si export – de pe piata romaneasca, probele de vin ce vor intra in concurs fiind achizitionate direct de pe rafturile magazinelor.
Degustarea se va desfasura in orb, fiecare proba urmand sa fie identificata cu cate un numar. Vinurile vor fi jurizate pe serii, fiecare serie fiind formata din cate zece probe. Aprecierea calitatii vinurilor se face prin metoda scarii de 100 puncte aprobata de O.I.V.- U.I.O. Distinctiile se acorda in functie de punctajul obtinut : 90 – 100 Medalie de aur, 80 – 89,9 Medalie de argint, 70 – 79,9 Medalie de bronz .
Numarul distinctiilor nu poate depasi 30% pe categorii din numarul total de probe intrate in competitie.