kWine – Feteasca neagra intra in ring!

16 vinuri din soiul Feteasca neagra se vor „duela” in cadrul celei de-a treia editii a Turneului kWine, degustare-eveniment ce se va desfasura miercuri, 4 aprilie, la restaurantul Charme (Str. Smardan 12 ), incepand de la ora 19.00

Publicitate
Vinarte

Pe panoul de concurs al Turneului kWine – Feteasca neagra vor intra vinurile La Putere 2011 (Cramele Recas), Artisan 2008 (Domeniile Sahateni), Bacanta 2009 (Crama Girboiu), La Cetate 2010 (Crama Oprisor), Caloian 2011 (Crama Oprisor), Origini 2007 si Budureasca 2010 (Budureasca), Villa Zorilor 2011 (Vinarte), Hyperion 2010, Principele R 2009, Prahova Valley Special Reserve 2010, Halewood Special Reserve 2010 (Cramele Halewood), Terra Romana (SERVE), Basilescu Ancestral 2008 (Crama Basilescu), Prince Stirbey 2008 (Agricola Stirbey) si Brutus (Oenoterra). O parte din vinuri au fost inscrise direct de catre producatori, iar alta parte a fost achizitionata de catre organizatori din magazinele de specialitate.

Pretul unui bilet este de 120 de lei / persoana si include degustarea si dreptul de jurizare a „combatantilor”, precum si un bufet asortat, care va fi asigurat de restaurantul Charme si de producatorul de mezeluri Angst.

Publicitate

ATENTIE! Pentru aceasta etapa, numarul de locuri este limitat, asa incat rezervarile timpurii sunt recomandate. Pentru a va rezerva un loc, dati un e-mail la roxana@vinul.ro.

A treia editie a “Turneului kWine” se va desfasura dupa modelul competitiilor sportive in sistem piramidal-eliminatoriu. Ea va lua forma unei degustari in cadrul careia arbitrii – pasionati de vinuri, clienti ai restaurantului, reprezentanti ai producatorilor de vinuri – vor alege vinul preferat. In fiecare dintre aceste “infruntari” vinurile vor fi degustate in orb, doua cate doua, iar publicul va vota Feteasca neagra preferata din fiecare pereche. Vinul cu cele mai multe voturi va fi desemnat castigator si va merge mai departe in competitie, unde se va “lupta” cu unul dintre vinurile castigatoare din celelalte meciuri. La final, va fi ales un singur vin castigator.

Perechile initiale vor fi stabilite in fata degustatorilor, prin tragere la sorti.

In paralel cu turneul pentru public kWine, vinurile vor fi degustate si jurizate de editorii publicatiei Vinul.Ro, iar descrierile si punctajele vor fi publicate in urmatorul numar al revistei.