M1.Crama Atelier a lansat oficial, joi, 10 octombrie, primele vinuri rosii sub semnatura lui Razvan Macici. Sigur, cele trei protagoniste – Leat 6500 Pinot noir, 2011, Arezan Feteasca neagra, 2011 si Arezan Babeasca neagra, 2012 – fusesera deja degustate si comentate de multi iubitori ai vinului, fie ei apropiati de industrie sau nu. Insa, fiind vorba de o premiera, divizia premium a marelui producator din Dobrogea a decis sa o sarbatoreasca fastuos. Asa ca au ales o locatie exclusivista, Loft, au asigurat un fundal sonor de exceptie, cu multe cover-uri transpuse in ritmuri de jazz, au realizat o asociere perfecta intre protagonistele serii, vinurile si preparatele create special de Chef Samuel LeTorriellec pentru acest eveniment si au invitat o multime de prieteni. Razvan a prezentat vinurile, ne-a spus povestea batranei vii de Babeasca, a afirmat ca asteapta lucruri bune si de la recolta 2013, a destainuit ca ne mai asteapta cateva surprize la sticla cel putin la fel de placute, iar, in final, a indulcit intreaga asistenta cu aromele dulci si matasoase ale vinului Amprenta Muscat ottonel 2012. Chef Sam, la randul lui, a povestit fiecare farfurie, culegand, si el, binemeritate aplauze la finalul evenimentului. N-o sa mai insist cu relatarea evenimentelor, voi prezenta doar meniul si voi lasa fotografiile sa vorbeasca:
Duck Terrine with spicy onion chutney – Leat 6500 Pinot noir 2011
Duck Parmentier with truffles – Arezan Babeasca neagra 2012
Roasted confit Lamb’s Rack , Gratin Dauphinois – Arezan Feteasca neagra 2011
Red fruits soup with wine and sabayon – Amprenta Muscat Ottonel 2012