Pentru a aniversa implinirea a 10 ani de la restituirea domeniului Stirbey din Dragasani Baroanei Ileana Kripp, stranepoata printului Barbu Stirbey, Agricola Stirbey va lansa primul vin spumant din podgoria Dragasani, vin produs din soiul Cramposie, anunta reprezentantii companiei.
Lansarea oficiala a primului spumant romanesc din soiul Cramposie va avea loc in cadrul evenimentului Zilele Vinul.Ro, care se va desfasura in perioada 26-27 februarie, la restaurantul Margo Lounge.
“Noi am inceput primele incercari cu recolta 2008 de Cramposie, vinificata conform metodei traditionale «champenoise». Dupa prima fermentare, s-a facut a doua fermentare in sticle de 0,75 litri, vinul maturand pe drojdie in sticle in jur de 18 luni. In ultimele 3 luni, sticlele au fost puse in pozitie inclinata pe pupitre de remuaj, unde au fost scuturate si rotite cu grija zilnic, pana cand toate drojdiile s-au depus in gatul sticlelor. Procedura de degorjare si dozare s-a realizat fara adaos de zahar, astfel ca in sticle este un spumant «brut nature»„, mai precizeaza reprezentantii Agricola Stirbey.
Spumantul Prince Stirbey este produs intr-o editie limitata de 5.000 sticle si va putea fi achizitionat in curand de la Crama Agricola Stirbey din Dragasani, sau in magazinele specializate si restaurantele premium din tara.