„Licence to Grill” la Castelul din Gilau

Starul TV canadian Robert Rainford va prezida juriul primei editii a Campionatului de Gatit in Aer Liber, care se va desfasura in curtea Castelului din Gilau (Cluj) intre 14 si 16 septembrie 2007, dupa cum informeaza organizatorii. Cunoscut publicului din lumea intreaga ca realizator al show-ului de gastronomie „Licence to Grill”, Rainford este autor al mai multor carti de bucate, instructor la Colegiul „George Brown” si orator de exceptie, fiind adeseori invitat sa sustina prelegeri la diferite congrese internationale.

Publicitate
Excursii

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, alaturi de Robert Rainford, in juriul de la Gilau va participa si Karl Jones, reprezentant al Fundatiei „Fifteen Cornwall”, unul dintre proiectele in care este implicat un alt celebru realizator de show-uri pe teme gastronomice, britanicul Jamie Oliver. Dintre componentii romani ai juriului au fost anuntati pana acum maestrul culinar Toth Csaba (Deja Vu, Cluj-Napoca) si Vlad, una dintre gazdele Matinalului de la National TV. Cristian Arosculesei, un gurmand de anvergura, a fost cooptat de catre organizatori pentru a reprezenta ěvox populii in juriul de la Gilau, iar Asociatia Maestrilor Gastronomi din Romania urmeaza sa-si desemneze un reprezentant.

Organizat de Asociatia Culturala Euro Est Alternativ (ACEEA, http://www.aceea.ro), Campionatul de Gatit in Aer Liber de la Gilau va pune in joc un Mare Premiu in valoare de 1000 de Euro, dar va oferi concurentilor (care pot fi profesionisti sau amatori) si numeroase alte surprize. Probele pentru care pot opta cei inscrisi sunt: gratar, plita sau ceaun (pentru Sectiunea de mancaruri gatite in aer liber) sau hrana rece, dulciuri, creatie culinara si meniuri alternative (pentru Expozitia de arta culinara). Potrivit organizatorilor, Campionatul este un demers cultural, un spatiu al celei de-a „treia culturi”, menit sa inlesneasca apropierea, dialogul si comunicare reala pe toate palierele esentiale ale existentei.

Publicitate