Licitatie de vinuri celebre la Sotheby’s

Celebra casa de licitatii Sotheby’s va scoate la vanzare prin licitatie mai multe vinuri frantuzesti de colectie. Pentru sedinta programata pe 7 noiembrie, casa de licitatii a pregatit 515 vinuri, printre acestea numarandu-se vinuri celebre produse de Chateau Latour, Chateau Lafite, Domaine de la Romanee Conti, Chateau Petrus, Chateau Margaux, sau Chateau Mouton Rothschild.

Publicitate
Excursii

Preturile de pornire ale licitatiei incep de la cateva sute de euro, pentru vinurile mai tinere, si ajung pana la aproape 50.000 de euro, pentru vinurile de colectie. La licitatia programata la inceputul lui noiembrie, recordul pentru cel mai mare pret de plecare este detinut de vinurile care poarta marca Chateau Petrus. Astfel, vinurile Chateau Petrus 1990, Pomerol si Chateau Petrus 1982 vor fi putea fi licitate incepand de la valoarea 46.000 de euro pentru o cutie cu sase sticle, Chateau Petrus 1989 va putea fi cumparat la pretul de pornire de 31500 de euro/cutie, iar Chateau Petrus 2000 este scos la licitatie la pretul estimativ de 17000-23000/cutie euro. Vinurile produse de Chateau Lafite se afla si ele in topul celor mai scumpe vinuri scoase la licitatie in cadrul acestei sedinte, Chateau Lafite 1982 fiind estimat la 20000 de euro.

Potrivit reprezentantilor Sotheby’s, odata cu aceasta sedinta se asteapta o crestere a cantitatii de vinuri licitate, la preturi peste cele estimate, dupa ce in ultima vreme foarte multe vinuri de foarte buna calitate au fost sublicitate. Acest fenomen a fost cauzat atat de catre inflatia de vin de la nivel global, cat si de scaderea valorica a dolarului fata de euro. Astfel, la sedinta de licitatii organizata de Sotheby’s pe 26 septembrie, la Londra, au fost cumparate doar 70% dintre vinurile scoase la vanzare, trei dintre vinurile de top fiind achizitionate la preturi mult mai mici decat cele estimate. (VIC)

Publicitate
IPPU

One thought on “Licitatie de vinuri celebre la Sotheby’s

Comments are closed.