Lion Gri aduce in Romania noua generatie de vinificatori moldoveni

La sfarsitul lunii octombrie, in incinta Palatului Stirbey din Buftea,  compania Lion-Gri din Republica Moldova a prezentat in premiera publicului romanesc vinurile propuse pentru piata noastra. Dupa mai multi ani de tatonare de catre diversi producatori basarabeni, vitivinicultura din stanga Prutului reuseste in premiera sa propuna pietei din Romania o gama de vinuri credibile si cu potential.

Publicitate
IWCB

Prezentarea vinurilor a fost sustinuta de catre o echipa de somelieri formata din Sergiu Nedelea, presedinte al Federatiei Somelierilor din Romania, Cornelia Toma si Bogdan Dumitrescu. La eveniment a participat si presedintele companiei, Grigore Sonic, alaturi de reprezentantii Lion Gri Romania, firma importatoare.

In cadrul evenimentului, primii mesageri ai noii calitati a vinului basarabean au fost, deocamdata, „Silver Lion”, un cupaj de Chardonnay si Sauvignon Blanc, „Malbec”, „Golden Lion” (un cupaj de Cabernet Sauvignion, Merlot, Pinot Noir si Saperavi) si un vin special, „Kagor” (o transliterare a denumirii de Cahor), realizat pe baza de Cabernet Sauvignion. Au mai fost prezentate spumantul Lion Gri si un distilat tip cognac (caruia in Republica Moldova i se spune „divin”).

Publicitate

In urmatorea perioada, Lion Gri Romania urmeaza sa aduca cele mai reprezentative produse, atat pentru reteaua HoReCa, cat si pentru retail. Ele vor fi disponibile atat in magazinul de prezentare care va fi amenajat in zona Gradina Icoanei din capitala, cat si in magazinele specializate si in unele supermarketuri.