Louis Roederer cel mai mare producator biodinamic de sampanie

Louis Roederer si-a crescut suprafata de vie la 230 ha in urma achizitionari de la Champagne Leclerc Briant, dezvaluie publicatia decanter.com. Dupa moartea lui Pascal Leclerc Briant in 2010, cele patru fiice ale sale au vandut 30 ha ale domeniului. Prima transa de 17 ha a fost vanduta in octombrie 2011, cand Roederer a achizitionat doua hectare de vie premier cru Cumieres, unde mai avea si alte terenuri, in timp ce casa de sampanie Lanson a cumparat 13 ha. Dupa aceasta prima vanzare a urmat o tranzactie de 40 de milioane de euro intre surorile Leclerc Briant si familia Rouzaud, care detine Roederer, pentru cumpararea intregul complex Leclerc Briant. Aceasta include brandul, cladiri din Epernay, vin din cativa ani de productie, contractele de achizitionare a strugurilor si, cel mai important din punct de vedere al producatorului Roederer, cele 13 ha de vie ramase, localizate in apropierea premier cru Hautvilliers, Cumieres si Damery.

Publicitate
IPPU

Acum Roederer detine 40 ha de vie cultivate in sistemul biodinamic si 15 ha cultivate in sistem organic. Jean Baptiste Cecaillon, care supravegheaza cramele familiei Rouzaud in Champagne, Bordeaux si California, sustine ca metodele organice, biodinamice si traditionale au fost testate, pe rand, in ultimii zece ani.