Lumea vinului se muta la Bucuresti

OIV CongresIn perioada 2-7 iunie, Romania va fi gazda celui de-al 36-lea Congres al Organizatiei Internationale a Viei si Vinului, care va avea ca tema principala „Via si Vinul: intre traditie si modernitate”. Membra a OIV inca din 1927, Romania nu se afla la prima experienta de acest fel, pentru ca a mai organizat Congresul OIV si in anul 1968. Dupa incheierea Congresului, ale carui lucrari se vor desfasura pe parcursul a trei zile (3-5 iunie), Palatul Parlamentului din Bucuresti va gazdui, vineri, 7 iunie, si lucrarile celei de-a 11-a Adunari Generale a OIV, care are ca principal punct pe ordinea de zi alegerea noului Director General al organizatiei, tinand cont ca actualului detinator al acestei functii, italianul Federico Castellucci, ii expira mandatul. Pentru aceasta functie candideaza anul acesta reprezentantul Frantei si cel al Germaniei.

Publicitate
IPPU

Tema Congresului va oferi posibilitatea unor dezbateri largi pe domenii de interes pentru sectoarele implicate in viticultura si enologia actuala, dezbateri ca vor sublinia importanta pastrarii traditiilor din diferite regiuni ale globului. Programul Congresului include o componenta stiintifica si una sociala, iar lucrarile se vor desfasura pe patru sectiuni speciale: viticultura, enologie, cadru economic si juridic, siguranta si sanatate.

Organizator al evenimentului este Oficiul National al Viei si Produselor Vitivinicole (ONVPV), autoritate desemnata cu punerea in aplicare a politicilor publice in domeniul specific vitivinicol. Pe langa asigurarea celor mai bune conditii pentru desfasurarea lucrarilor Congresului si ale Adunarii Generale, ONVPV va organiza pentru reprezentantii celor 44 de tari prezente la eveniment si o vizita in cea mai cunoscuta regiune viticola a Romaniei, Dealu Mare.

Publicitate
Domeniul Bogdan