M1.Crama Atelier de la Murfatlar

Crama mica” de la Murfatlar, inaugurata anul trecut la inceputul lunii septembrie, a primit de curand si un nume, se specifica intr-un comunicat de presa dat de producatorul dobrogean. Astfel, cel mai nou proiect al Wine Soul – Divizia Premium Murfatlar, va purta de acum incolo numele de „M1. Crama Atelier”. Anuntul a fost facut in cadrul Festivalului Provino de la Cluj, primul mare eveniment de profil din acest an.

Vinurile produse de enologul Razvan Macici in „M1. Crama Atelier” vor fi prezentate pietei romanesti pe 10 mai. Pana atunci cei interesati pot gasi detalii despre crama pe internet la http://cramaatelier.ro sau pe pagina de Facebook  a Diviziei Wine Soul.

Construita intr-unul din corpurile principale ale combinatului de vinificare, aceasta ocupa o suprafata de 600 de metri patrati si cuprinde o linie tehnologica completa, separata complet de restul utilajelor. Dotata cu tehnologie de ultima generatie, crama are o capacitate de 250 de tone anual, intreaga investitie ridicandu-se se la 550.000 de euro. Pentru ca obiectivul declarat al acestei noi crame este obtinerea de vinuri premium, o mare atentie va fi acordata atat selectiei strugurilor din plantatiei, cat si modului de vinificare. Pentru crama Diviziei Premium Murfatlar au fost identificate 30 de hectare dintre cele 3.100 aflate in proprietatea companiei, acestea fiind „zonele cu cel mai bun potential pentru fiecare soi in parte, cu cele mai bune conditii pedoclimatice”, dupa cum afirma Dan Bundur, managerul Diviziei Wine Soul.