ETHIC WINE

Rating:♣♣♣♣♣ Preturi: €€€€€ 

Publicitate
IPPU

Adresa: Str. George Calinescu nr. 52

Trusa cu arome

Publicitate
Oprisor

Sorina Iordan

Una dintre cele mai mari provocari in procesul de evaluare a unui vin este aroma. Dupa culoare, mirosul este primul factor pe care cineva il percepe atunci cand incearca un anumit vin. Uneori, insa, aromele nu sunt usor de definit, ceea ce poate face frustranta experienta degustarii. Pentru specialisti, dar si pentru simplii pasionati de vin, exista un instrument extrem de usor de utilizat, care permite oricui sa perceapa si sa inteleaga aceste arome. Ethic Wine, un magazin de vinuri din Bucuresti, comercializeaza, in afara de vinuri romanesti si straine, o serie de seturi cu arome etalon care se gasesc in vinuri, acestea fiind insotite de un catalog explicativ, cu ilustratii.

Seturile, fabricate in Franta si denumite Le Nez du Vin (Nasul vinului), sunt disponibile in mai multe formule: setul complet contine 54 de arome, dar exista si seturi de cate 24 sau 12 arome. Preturile variaza intre 350 RON si 1.300 RON iar seturile contin, in sticlute mici, o larga varietate de mirosuri intalnite in vin: de la flori de camp, fan, citrice, fructe tropicale, unt, ciocolata, cafea, pudra de cacao si pana la defectele tipice – de la clasicul dop mucegait, sapun, ceapa degerata pana la mirosul de hidrogen sulfurat (ou stricat) sau alte mirosuri animale (cal) etc.

Magazinul Ethic Wine face parte din Asociatia Producatorilor de Vin din Dragasani, dar comercializeaza vinuri din toate partile lumii. „Selectia vinurilor de la Ethic Wine este facuta de oameni care se pricep la vinuri, si nu pe baze comerciale. Vrem sa educam publicul romanesc si sa promovam turismul viticol”, explicat Cornel Sandu, unul dintre proprietarii magazinului.

Ethic Wine
Str. George Calinescu nr. 52
Tel.: 0722-388.239
E-mail: topintercom@gmail.com