Casa de Vinuri Ferren

Rating:♣♣♣♣  Preturi: €€€€€

Publicitate
Domeniul Bogdan

Adresa: Str. 11 iunie nr. 31

O alta Basarabie

Publicitate
Excursii

La un moment dat, vinurile produse in Moldova aduceau aproximativ 50% din intregul export al republicii. URSS inghitea peste 80% din productia de vinuri a Republicii Socialiste Sovietice Moldova. Dupa obtinerea independentei fata de Moscova, industria viticola a inceput sa decada. Acum, vinurile moldovenesti incep din nou sa iasa la lumina, datorita investitiilor venite din afara granitelor.

Pe strada 11 iunie din Bucuresti, in spatele Patriarhiei, se afla unul dintre cele mai inedite magazine de vinuri din capitala. Aici sunt comercializate exclusiv vinuri din tara sora si vecina: Republica Moldova. Daca pentru multi dintre romani Basarabia nu inseamna decat saracie, raketi si prostitutie, pentru Daniel Ciobanu, posesorul acestui magazin, reprezinta unul dintre cei mai importanti producatori de vinuri din Europa.
„Vinurile moldovenesti au un element aparte, rar intalnit, care le confera o tinuta speciala. Cu toate ca sunt vinificate dupa cele mai noi procedee, poti gasi in ele acea tenta traditionala, cu parfum arhaic”, descrie Daniel Ciobanu vinurile pe care le promoveaza.
Magazinul „Casa de Vinuri Ferren” are un aer rustic, de crama veche. Cele doua incaperi principale, separate de arcade mari, au destinatii diferite: prima este locul unde, asezate ca intr-o biblioteca, se afla bijuteriile bahice basarabene, iar cea de-a doua deserveste ca loc de degustare pentru clienti. Astfel, cei care calca pragul acestui magazin au posibilitatea sa cunoasca vinurile moldovenesti si, prin ele, cultura de peste Prut, deopotriva.
Paleta de vinuri din magazin este foarte variata, oferind clientilor posibilitatea sa aleaga din peste 50 de sortimente de vin si distilate din vin. Aici pot fi gasite atat renumitele vinuri linistite si spumante de la Cricova, perla coroanei basarabene, podgoria declarata patrimoniu de stat, licoroasele de Ialoveni, cat si vinurile”noi-venitilor” Acorex si Puricari.