Magiunul de Prune, consumat oficial la Casa Regala

Compania Sonimpex Serv Com, care produce Magiunul Natural de Prune Topoloveni, va primi titlul de Furnizor al Casei Majestatii Sale Regale a Romaniei, in cadrul unui eveniment ce va avea loc pe 8 februarie la Palatul Elisabeta.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Potrivit unui comunicat de presa, amfitrioni vor fi Principesa Margareta a Romaniei si Principele Radu al Romaniei.

Titlul de Furnizor al Casei Majestatii Sale Regelui este oferit ca semn de recunoastere si de apreciere a calitatii deosebite a produselor sau a serviciilor oferite de o persoană sau de o companie comercială. Magiunul natural de prune Topoloveni, produs de compania Sonimpex Serv Com dupa o reteta pastrata din 1914, a fost si primul produs romanesc listat in baza de date a Comisiei Europene in vederea obtinerii indicatiei geografice protejate (IGP).

Publicitate

Prin testele realizate la Institutul de Cercetari Alimentare si la Institutul LAREX s-a demonstrat ca magiunul natural de prune de Topoloveni nu are zahar adaugat si nici un alt aditiv alimentar. Din analize a rezultat ca reduce riscul constipatiei, determina scaderea colesterolului, previne aparitia maladiilor cardiovasculare, previne obezitatea, este benefic asupra sanatatii oaselor, are efect in scaderea aparitiei cancerelor si efect stimulant asupra sistemului imunitar, previne aparitia imbatranirii precoce si a celulitei, stimuleaza sistemul nervos si diminueaza stressul. De asemenea, poate fi consumat de persoanele suferinde de diabet, avand index glicemic scazut, 39.

Produsul poate fi consumat de la varsta de sase luni, in momentul in care se incepe diversificarea alimentatiei.