Mananca de placere, sanatatea vine de la sine!

Placerea de a manca face parte din puzzle-ul numit Paradoxul francez. Francezului ii ia de obicei doua ore pentru a lua masa. Noi devoram pranzul din pauza de serviciu in timp ce el abia isi unge felia de paine cu unt.

Publicitate
Excursii

„Secretul, spune nutritionistul Francoise L’Hermite, este sa luati masa cu prietenii sau cu familia si sa mancati de trei ori pe zi, la intervale regulate. „Francezii nu mananca in fata televizorului, mananca incet, savurand atat mancarea cat si compania. Paradoxul francez are de-a face cu atitudinea fata de mancare. Americanii isi fac mai multe griji in ceea ce priveste adoptarea unei diete sanatoase decat francezii.

Cumpara mancaruri dietetice si, cu toate acestea, tot se considera consumatori de mancaruri nesanatoase. Francezii se afla in cealalta extrema si vad in mancare o placere imensa si se simt bine stiind ca au o dieta sanatoasa.

Publicitate

Americanii asociaza prajitura cu ciocolata cu „vina”, in timp ce francezii cu „sarbatoare”. „Frisca” este pentru francezi „delicioasa, batuta spuma” iar pentru americani „nesanatoasa”. Cei din urma isi fac griji excesive pentru ce mananca si nu sunt niciodata multumiti de mancare.

Se spune ca adevaratul paradox nu este acela ca francezii savureaza fiecare masa si raman subtiri si sanatosi, ci acela ca americanii sunt obsedati de ce baga in gura, isi numara fiecare calorie pentru a-si controla greutatea si sunt in continuare nemultumiti de mesele lor.