Advertorial – Mananci bine cu „Sare si Piper“

Proiect sustinut de Senator Wine

Sunt sase ani de cand pe o straduta din cartierul Tineretului, Viorele pe numele ei, s-a deschis un restaurant. „Salt’n Pepper” scria atunci pe reclama postata pe frontispiciul unei vilute cochete, scapata printr-un miracol de furibunda restructurare urbana care a urmat cutremurului din 1977.

Sansa constructiei s-a transformat, peste ani, in sansa celor care calca pragul restaurantului. Fara sa aiba pretentii de local de lux, fara sa incerce sa epateze prin cine stie ce rafinamente culinare, „Sare si Piper” a devenit, pe an ce trecea, un loc cautat. Nu numai de clientii din proximitate si nu numai de bucuresteni. Stiu oameni care vin de peste munti numai ca sa se bucure de un Ossobuco pe care si un lombard get-beget l-ar aprecia la adevarata lui valoare. Asa se face ca, in zilele noastre, ajungi sa consideri ca ai avut noroc daca prinzi o masa fara o prealabila rezervare. Mai ales seara si mai ales in sezonul de iarna, cand capacitatea restaurantului se reduce la numai 70 de locuri. Sigur, spatiul ar permite mai mult, numai ca Sare si Piper e un loc in care nevoia de intimitate a clientului este protejata. Nici cand este plin ochi nu esti nevoit sa te lipesti cu scaunul de masa pentru a face loc unui alt client care ar dori sa se aseze, fie langa tine, fie la masa din spate. Oferta de locuri devine mult mai atragatoare incepand cu luna mai, cand se deschide terasa. Una cu o capacitate de 100 de locuri, partial inchisa, acoperita si protejata pe laterale de cativa copaci sanatosi, dar si de cateva perdelute cu rol mai degraba de a tine departe praful bucurestean decat de protectie solara. Un avantaj, deci, pentru ca, stie toata lumea, una-i umbra de zid si alta cea de umbrela, cat de sofisticata ar fi ea. Sare si Piper mai dispune si de un separeu, cu o capacitate de pana la 20 de locuri, destinat insa evenimentelor „corporate“ sau petrecerilor private.

Diferenta sta in gust

Faima cochetului restaurant din strada Viorele nr 24 nu a creat-o insa locatia. Sare si Piper este cautat in primul rand pentru mancarea buna, proaspata si atractiva ca pret. La care se adauga si servicii mult peste media pe care o ofera restauratia Bucurestiului. Meniul, destul de variat, este unul international, cu tenta mediteraneeana. Insa bucataria italiana este pe primul plan. Logic, daca ne gandim ca tot italian a fost si cel care a creat meniul. Antipasti, 18 sortimente de paste, 29 de sortimente de pizza, coapte in cuptorul propriu, peste si fructe de mare, dar si preparatele din carne tipic italiene acopera aproape 80% din oferta gastronomica a restaurantului. Si ce-i cu asta, ar intreba cei care stiu ca in Bucuresti si nu numai e plin de localuri care te imbie cu bucatarie italiana? Diferenta consta in primul rand in gust. Va veti indragosti de Filetto Cherry, de Tagliatelle Vigliaca, de susamintitul Ossobuco, de Carpaccio, fie el de vitel sau de somon afumat, de un Proscitto Melone adorabil. Chiar si de pizza, pe care un expert o considera cea mai buna din Bucuresti – Expertul asta e fiul meu si sunt capabil sa pariez ca nu poate fi cineva mai corect in evaluarea unei pizza decat un pusti de 11 ani. – Iar daca preferintele va atrag mai mult catre peste si fructe de mare, puteti incerca orice, dar va vand un pont. Nu ratati un platou cu fructe de mare la gratar pe pat de salata. Nu e niciun pericol, produsele sunt proaspete – managerul Valentin Baragau nu accepta produsele congelate –, aprovizionarea se face la cel mult doua zile. Asta in cazul in care nu se face de doua ori pe zi, ca mai sunt cazuri in care mai bine de jumatate de restaurant savureaza simultan ba un piciorus de caracatita, ba o feliuta de sepie, ba un crevete scos de pe frigaruie, bine muiate intr-un sos vinegreta cu lamaie si cu o Focaccia Marinara calda langa…

Oferta de vinuri de la „Sare si Piper“ este si ea pe masura. 19 producatori te imbie cu vinuri si spumante de toate felurile, asa ca nu te poti plange ca nu gasesti ce sa asortezi la felul favorit. Nu lipsesc, evident, bauturile alcoolice, inclusiv digestivele, pentru ca experienta culinara de la Sare si Piper sa fie una desavarsita.