Manualul somelierului: Ansoa la cuptor cu ardei iute

Ingrediente: 500g de ansoa, 3 linguri de pesmet, o lingura de curry picant, ardei iute pisat, patrunjel verde, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare.

Mod de preparare: Curatati pestele (cautati sa cumparati ansoa de dimensiuni mai mari) si extrageti fileurile. Spalati si tocati marunt patrunjelul, adaugati pesmetul, curry-ul si ardeiul iute pisat, putina sare si amestecati totul foarte bine. Treceti fileurile de ansoa prin acest amestec, ca la snitel, presand usor. Apoi puneti fileurile pe hartie de copt intr-o tava, stropiti-le cu ulei si puneti tava in cuptorul incalzit la 180°, pentru circa 15 minute. In acest fel fileurile devin crocante, dar cu o coptura mult mai lejera. Inainte de servire stropiti-le cu putin suc de lamaie. O sa va surprinda asocierea, insa acest preparat merge cel mai bine cu berea. Nu orice bere, ci o Brown Ale sau Porter, chiar si cu o bere Stout.