Manualul somelierului: Potarnichi umplute

Ingrediente: Doua potarnichi, 100 gr. de file de porc, 12-16 masline negre, 4 felii de prosciutto crudo, doua felii de mortadella, un cartof fiert, un ou si un galbenus de ou, un pahar de brandy, un polonic de supa de oase de gaina, 3 linguri de parmezan, 50 gr. de unt, 5 linguri de ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Preparare: Curatati potarnichile, spalati-le si presarati in interior sare si piper. Tocati mortadella si file-ul de porc, maslinele si maruntaiele de la potarnichi, apoi adaugati oul, galbenusul de ou si parmezanul. Pe un fund de lemn puneti doua felii de prosciutto crudo alaturate, adaugati jumatate din tocatura, infasurati feliile si introduceti rulada obtinuta intr-o potarniche. Procedati identic cu cealalta potarniche. Inchideti cu o scobitoare si legati potarnichile cu o sfoara.

Intr-o tigaie adanca puneti ulei de masline si unt, prajiti potarnichile pana se rumenesc putin, stropiti cu brandy si apoi flambati. Cand se stinge flacara, sarati, piperati, adaugati supa de oase si coaceti pentru 30 minute la foc mic. Scoateti potarnichile, taiati-le in jumatati de jur imprejur, fara sa taiati si umplutura. Scoateti umplutura si taiati-o felii subtiri. Asezati jumatatile de potarniche pe farfurii, cateva felii din umplutura, turnati sosul care s-a format dupa coacere si serviti cald. Un Pinot Noir, preferabil cel de la Segarcea, este cel mai nimerit pentru o asemenea delicatesa.