Ingrediente pentru o portie: 120g spaghetti, 3-4 catei de usturoi, 2 ardei iuti mici si rosii, 3 linguri de ulei de masline extravirgin, 10g pesmet (merg foarte bine cateva crutoane facute in casa faramitate) Preparare: Incepem prin a curata usturoiul si a-l arunca, usor zdrobit, in uleiul infierbantat din tigaie. Ardeii iuti se taie marunt si se amesteca in tigaie langa usturoi. La fel de important este sa scoatem spaghetele „al dente“. Le strecuram si le adaugam in tigaia in care am preparat sosul. Amestecam 1-2 minute la foc mediu si stingem flacara. Abia acum putem adauga pesmetul. Se serveste cald, alaturi de un pahar de Tamaioasa romaneasca demisec sau chiar demidulce. Si daca nu beti vin, incercati un pahar de apa plata, Perla Harghitei sau Carpatina. De
ce nu un vin sec sau o apa minerala? Pentru ca si vinul, si apa vor amplifica senzatia de iute a usturoiului si a ardeilor. Este de preferat un vin sau o apa care sa stinga acea senzatie picanta, transformand- o in placere gustativa. Articol aparut in revista Vinul.Ro / nr. 67, noiembrie 2013