Maraton pentru Sauternes

Mai multi producatori de vinuri de Sauternes vor organiza in la inceputul lunii iunie un maraton, in scopul promovarii regiunii si vinurilor de aici, anunta Decanter.com.

Publicitate
IPPU

Organizatorii se asteapta ca la cursa organizata pe 4 iunie sa participe peste 1000 de competitori, mai ales ca premiul intai consta intr-o sticla magnum de Chateau d’Yquem. Potrivit acestora, traseul maratonului trece prin celebrele localitati Fargues, Bommes, Sauternes si Barsac.

Toti cei care vor reusi sa alerge cei 42,16 km ai traseului vor primi din partea reprezentantilor o sticla de Sauternes, o medalie si un tricou, in timp ce castigatorii curselor vor primi greutatea lor in vinuri de Sauternes si o sticla magnum de Chateau d’Yquem.

Publicitate
Oprisor

Actiunea este organizata de Oficiul pentru AOC Sautenes si Barsac, organizatie din care fac parte peste 30 de chateauri. Mai multi producatori din zona au precizat ca intentioneaza sa declare data de 4 iunie, ziua „portilor deschise”, turistii putand astfel sa deguste gratuit vinurile acestora.