Marchizul Antinori si wine-makerul Renzo Cotarella in Romania

La inceputul acestei saptamani, la invitatia Cramelor Halewood, Romania a fost vizitata de doi membri marcanti ai elitei mondiale a vinului, se arata intr-un comunicat al comopaniei.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Marchizul Piero Antinori, a carui familie produce vin de mai bine de 600 de ani, a contribuit in mod semnificativ la „Renasterea” vinurilor italiene, producand vinuri de calitate superioara, elegante si complexe, ce atrag atentia si aplauzele cunoscatorilor de vin din intreaga lume. Cu un imperiu ce detine peste 1400 de hectare plantate cu vita de vie, compania italiana a fost desemnata „BEST WINEMAKER OF THE YEAR” la Concursul International Vinitaly 2006.

Capul celei de a 25-a generatii a familiei Antinori a fost insotit, in vizita sa, de Renzo Cotarella, considerat de revista de specialitate „Wine Enthusiast” editia 2001 cel mai bun oenolog al lumii. De 25 de ani alaturi de Casa Antinori, Renzo este astazi director executiv si director de productie, fiind mana dreapta a lui Piero Antinori.

Publicitate
IWCB

Cei doi au fost invitatii Cramelor Halewood, distribuitori exclusivi Antinori in Romania. Pe parcursul celor trei zile cat s-au aflat pe teritoriul tarii noastre, au vizitat viile si punctele de vinificare detinute de partenerul roman in Dealu Mare si Podisul Transilvaniei. La Conacul Urlateanu au fost degustate vinuri produse din soiuri autohtone, vedeta fiind Feteasca Neagra Special Reserve Prahova Valley din recolta anului 2002.