Revista Food&Bar a anuntat la sfarsitul lunii noiembrie castigatorii premiilor anuale pentru Horeca, in cadrul celei de-a cincea editii a Galei Premiilor Food & Bar, eveniment desfasurat la Hotelul Howard Johnson Grand Plaza Bucharest.
Operatori consacrati, care au fost in top anii trecuti au reusit si anul acesta sa isi mentina suprematia: Caru cu Bere a fost din nou desemnat Cel mai bun restaurant romanesc, Paul – Cea mai buna cofetarie/patiserie/brutarie, Hard Rock Cafe – Cel mai bun restaurant cu specific strain – segmentul casual, iar Jerry’s Pizza si-a pastrat locul 1 la categoria Cea mai buna companie de delivery. In topul premiilor Food & Bar au aparut si o serie de nume noi care s-au remarcat in 2012. Biutiful by Fratelli a obtinut doua Premii 1, fiind desemnat Cel mai bun pub/bar si Cea mai buna locatie nou deschisa. De asemenea, Lacrimi si Sfinti a obtinut locul 2 la categoria Cel mai bun restaurant cu specific romanesc si Locul 2 la categoria Cea mai buna locatie nou deschisa.
Premiul Publicului a angrenat o adevarata desfasurare de forte din partea operatorilor Horeca. Peste 8.000 de persoane si-au votat favoritul – numar record de voturi inregistrat de Premiile Food & Bar. Cele mai votate au fost categoriile delivery, QSR si restaurantele clasice pentru care Food & Bar a acordat cate un premiu. Castigatorii acestei editii au fost Trenta Pizza, KFC si Restaurant & Delicatessen Graf (Oradea). Trenta Pizza a fost compania care a acumulat cel mai mare numar de voturi: peste 2.200, aproape triplu fata urmatorul clasat.
Ceremonia de premiere a fost completata de o serie de momente speciale sustinute de invitatii Food & Bar. Sosit recent de la Londra, unde a castigat marea finala a Roadhouse World Flair Competition, devenind astfel Cel mai bun barman de flair al lumii, Vali Luca a sustinut o demonstratie spectaculoasa de bartending, impreuna cu colegul sau de la Exquisite Bar Solutions, Ionut Ivanov. Un alt moment special al serii a fost sustinut de somelierul Sergiu Nedelea, care, impreuna cu echipa sa au facut o demonstratie de servire a vinului.
Premiilor Food & Bar 2012:
Cel mai bun restaurant cu specific romanesc
Caru cu Bere
Lacrimi si Sfinti
La Mama
Cel mai bun restaurant cu specific strain casual
Hard Rock Cafe
Taverna Sarbului
Divan
Cel mai bun restaurant cu specific strain premium
Casa di David
Loft
Osho
Cel mai bun restaurant de hotel
Benihana – Howard Johnson Grand Plaza Bucharest
JW Steakhouse – JW Marriott Bucharest Grand Hotel
Bistro Epoque – Hotel Epoque
Cel mai bun catering de eveniment
Fratelli & Flavours Food Design
Privileg Catering
JW Steakhouse Marriott Bucharest Grand Hotel
Cea mai buna companie de delivery
Jerry’s Pizza
Wu Xing
Trenta Pizza
Cel mai bun pub/bar
Biutiful by Fratelli
Bordello
St. Patrick Irish Pub
Cel mai bun club
Fratelli
Boa Beat of Angel
Tribute
Cea mai buna cafenea/ceainarie
Carturaresti
Starbucks
Van Gogh Grand Cafe
Cea mai buna cofetarie/patiserie/brutarie
Paul
Rue du Pain
Agapitos
Cel mai bun QSR
KFC
Dristor Kebap
Nord See
Cea mai buna locatie nou deschisa
Biutiful by Fratelli
Lacrimi si Sfinti
Sofa
Premiul Publicului
Premiul publicului pentru cel mai bun restaurant – Restaurant & Delicatessen Graf
Premiul publicul pentru cel mai bun QSR – KFC
Premiul publicului pentru cea mai buna companie de delivery – Trenta Pizza
Premiul special al Food&Bar Magazine
Valentin Salagean – Il Calcio