Master of Wine in juriul Premiilor de Excelenta Vinul.Ro 2011

Master of Wine Caroline Gilby se va numara printre degustatorii care vor alcatui juriul celei de-a treia editii a concursului de vinuri Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2011, competitie ce se va desfasura in perioada 2-4 noiembrie, in sediul din Bucuresti a Bancii Nationale a Romaniei .

Publicitate

Si in acest an, din juriul concursului Premiile de Excelenta Vinul.Ro vor face parte cativa dintre cei mai importanti jurnalisti europeni de vin, cu functii de conducere in cadrul Federatiei Internationale a Jurnalistilor si Scriitorilor de Vin (FIJEV), alaturi jurnalisti de vin din Europa, oenologi, consultanti, precum si experti din cadrul Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania. Pana in acest moment, au confirmat participarea in juriul concursului de vinuri organizat de Vinul.Ro, alaturi de Caroline Gilby MW, Luigi Salvo, Roberto Gatti, Fabio Pracchia, Maddalena Mazzeschi (Italia), Christian Callec (Olanda), Alvaro Cerrada Bueno, Antonio Casado (Spania), Richard Fox (Marea Britanie), Marina Karakonova (Bulgaria), Agnes Nemeth (Ungaria), Marc Dworkin, Bruno Merle (Franta) si Yves Paquier (Belgia).

Poate ca pentru publicul consumator din Romania expresia Master of Wine nu spune foarte multe, insa aceasta categorie de experti, extrem de restransa, este cea care de cele mai multe ori dicteaza trendurile de calitate si pret la nivel international. Din 1953 pana astazi, peste 2000 de candidati au incercat sa obtina titlul de Master of Wine, numai 288 dintre acestia reusind sa treaca de strictele examene ale Institutului din Londra.

Publicitate
Caloian

Master of Wine, cunoscatorii “supremi”, sau “cavaleri Jedi ai vinului”, cum li se mai spune – sunt specialisti care stiu despre vin nu doar orice detaliu legat de vinul in sine – de la solul pe care au crescut strugurii pana la artificiile intrebuintate in timpul procesului de vinificatie – ci sunt si experti in orice latura conexa: piata globala si locala din fiecare zona a lumii, comert international, legislatie, dar si PR si advertising. A fi Master of Wine inseamna sa ai un cuvant greu de spus in comertul international de vin, sa fii angajat pentru a avea grija de cele mai importante pivnite de vin in lume (familii regale, cele mai mari restaurante, companii, colectii private ale miliardarilor etc.).

Ceea ce diferentiaza „Premiile de Excelenta Vinul.Ro” de alte competitii de profil din lume este existenta a doua sectiuni distincte: una cu vinuri non-retail, (etichete distribuite doar in Hoteluri, Restaurante, Cafenele sau firme de Catering si inregistrate in concurs de catre producatori, distribuitori sau importatorii de vinuri, contra unei taxe de inscriere), si cealalta in care participa vinurilor achizitionate de catre organizatori direct de pe rafturile magazinelor. La editia de anul trecut a competitiei, in sectiunea non-retail, pe langa vinurile romanesti, au fost inscrise si vinuri din Argentina, Australia, Bulgaria, Chile, Franta, Georgia, Spania, SUA, Republica Moldova si Ungaria.

One thought on “Master of Wine in juriul Premiilor de Excelenta Vinul.Ro 2011

  1. Felicitări!
    Un MW contează foarte mult la un asemenea eveniment oferind atât garanţia profesionismului cât şi un ajutor mare la imaginea evenimentului.
    Pe Ágnes Németh am avut ocazia să o cunosc la VinCE 2010, fiind organizatorul salonului de vinuri VinCE şi redactorul şef al Decanter Ungaria, iar acum al magazinului VinCE. E un profesionist desăvârşit care cu siguranţă ajută la creşterea nivelului jurizării.

    Succes în organizare, aşteptăm rezultatele 🙂

Comments are closed.