Mega-degustare cu Chardonnay de la raft

Peste 25 de vinuri din soiul Chardonnay provenind de pe mai multe continente si disponibile la vanzare pe piata romaneasca vor face obiectul unei degustari organizate de www.Vinul.Ro marti, 15 mai 2007, la restaurantul Casa Iancului din Bucuresti.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Juriul evenimentului va fi format din membri ai Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania, profesionisti din productia vinului, din comertul in restaurante si din jurnalisti. Pentru a se asigura o jurizare nepartinitoare, vinurile vor fi evaluate „in orb”, fara ca degustatorii sa stie de la ce producator provin, ce an de productie sau din ce tara. Probele vor fi desecretizate abia dupa finalizarea evaluarii.

Vinurile au fost achizitionate de pe rafturile magazinelor specializate si ale marilor magazine, intr-o incercare de a oferi publicului consumator o imagine cat mai corecta asupra calitatii vinurilor disponibile.

Publicitate
Velvet

Chardonnay-urile degustate provin din Romania, Australia, Chile, Italia, Franta, Germania si Republica Moldova.

Detalii despre originea si caracteristicile acestui soi extrem de generos si de apreciat la nivel mondial puteti gasi aici, aici sau aici! Foarte pe scurt, este un soi originar din Franta foarte intalnit astazi in podgoriile din California si din Lumea Noua. Probabil peste 40% din vanzarile anuale de vin alb la nivel mondial sunt din acest soi.

Topul rezultat in urma degustarii, declaratii ale membrilor juriului, fotografii si o scurta filmare de la eveniment vor fi disponibile pentru membrii comunitatii www.vinul.ro in cateva zile.