Meniu gourmet-traditional de Dragobete la Charme – 23 si 24 februarie

rulada vitel - prazDupa toata nebunia cauzata de sarbatorirea zilei de 14 februarie, restaurantul Charme (Str. Smardan 12) incearca sa aduca in prim plan autentica sarbatoare a indragostitilor de pe plaiurile mioritice, Dragobetele. Pentru aceasta ocazie, reprezentantii restaurantului au pregatit un meniu special, prin care intentioneaza sa aduca bucataria traditionala la standarde moderne. „Am conceput acest meniu de la un simplu gand: acela ca bucataria autohtona are nebanuite resurse, la fel si acest popor. Cele cinci preparate au avut ca baza de inspiratie bucate traditionale romanesti, insa prezentarea acestora este una moderna si implica expunerea unor simboluri ce ne definesc ca natie”, afirma Emil Manea, managerul restaurantului Charme.

Publicitate
Excursii

Meniul realizat cu ocazia Dragobetelui contine un „platou romanesc reinventat”, asociat cu Cramposia Arezan 2011 (M1.Crama Atelier), „Fasolea cu afumatura”, intr-o prezentare inedita, „Pastravul in malai, pe pat de mamaliga de mei, cu sos traditional oltenesc”, care va fi servit alaturi de Feteasca alba & Feteasca Regala Arezan 2011, „Rulada de vitel cu sarmale de rata coapta in coaja de brad si praz umplut cu orez, cu patru feluri de branzeturi romanesti si sos de vin pelin”, langa Feteasca neagra Cocosul dintre Vii (Cramele Recas), precum si „Desertul neamului”, o surpriza dulce, inedita pentru restaurantele din Romania.

La sfarsitul serii, potrivit lui Emil Manea, invitatii vor primi o scrisoare care va contine explicatii legate de conceperea si simbolistica fiecarui preparat in parte.

Publicitate

Meniul costa 123 de lei / persoana, iar rezervarile pot fi facute la numarul de telefon 021.311.19.22 sau la 0737.503.890.

Evenimentul este realizat in parteneriat cu Vinul.Ro.

meniu charme2