Pentru cei care vor sa evite traditionalul porc in perioada sarbatorilor de iarna, Restaurantul Ginger (Calea Grivitei nr.194) propune doua preparate savuroase
Ingrediente pentru o portie: 400g cotlete de berbecut, 1 gutuie, doi catei de usturoi, 200ml. vin rosu, ulei de masline, ierburi uscate de Provence, zahar, sare, piper, un praz, dulceata de peperoncini, trufa neagra de iarna, o crenguta de rozmarin.
Preparare: Intr-o oala mica se pun cotletele, apoi se adauga un bait facut din vin rosu, ulei de masline, ierburi de Provence, sare, piper si cei doi catei de usturoi zdrobiti. Se acopera cu folie si se baga la frigider pentru 24 de ore. Gutuia se cojeste, se feliaza, se curata miezul lemnos, apoi se caramelizeaza usor, la foc mic, intr-un amestec omogen de apa, zahar si ulei de masline. Din praz se scor doua,trei fasii, care se oparesc intr-un amestec de fond de pui, apa, sare si piper. Cotletele marinate se pun pe o tigaie incinsa si se coc la foc mic, 7-8 minute pe fiecare parte, evitandu-se arderea. Gutuia caramelizata se pune pe mijlocul farfuriei, deasupra se monteaza cotletele, care se ung, cu o pensula, cu putin bait. Se rade, foarte fin, putina trufa, apoi se adauga, circular, fasiile de praz si se orneaza cu rozmarin. Se orneaza farfuria cu dulceata de peperoncino si se serveste. Merlot Alira este recomandarea lui Cesar Filip pentru acest preparat, dar la fel de bine puteti incerca Millenium rosu de la SERVE sau Negru de Dragasani Prince Stirbey.