Meniurile Vinul.Ro: Creveti cu sos sweet chilli si portocala pe pat de orez alb

Preparatele provin de la Corina Tehngher, manager la Restaurant Xanadu (str. Postavarului nr. 102).

Ingrediente pentru o persoana: 200gr. creveti proaspeti (calibrul 16-20), 20gr. unt, 30 gr. sweet chilli, 5 gr. usturoi, 5 gr. busuioc, 5 gr. menta, 40 ml. vin alb,10 gr. concentrat de peste,100 gr. portocala,100 gr. orez Arborio

Mod de preparare: Crevetii se curata, apoi se pun pe gratar. Separat se face sosul. Intr-o tigaie incinsa se pun untul, usturoiul, sweet chilli, busuiocul si menta, se trag putin in tigaie, apoi se sting cu vin alb. Se adauga apoi portocala decojita si concentratul de peste, iar cand compozitia a scazut se adauga crevetii si se mai rumenesc putin. Orezul se fierbe al dente (circa 8 minute la foc mic), se scurge, apoi se trage in tigaie cu putin unt, sare si piper.

Un vin rose ar fi alegerea perfecta pentru acest preparat, dar merge si un vin alb proaspat. Noi am incercat Feteasca alba de la Domeniile Samburesti, nu e deloc rau.