Amatorii de cafea buna, de bauturi fine, dar si cei dornici de o bucatarie mai rafinata pot sa dea o fuga in cea mai noua locatie deschisa in Centrul Vechi – Testa Rossa Cafe Bar (str. Sepcari nr. 22). De acolo vin urmatoarele preparate, propuse de chef Marian Serban.
Ingrediente pentru o portie: o dorada de 3-400g, ierburie de Provence, sare de mare, piper alb, ulei de masline, 50g mix de ridiche chinezeasca si sfecla rosie, 10g mix de salate, o lamaie.
Preparare: Dorada se fileteaza, apoi se marineaza, o jumatate de ora, intr-un amestec de ulei de masline, zeama de lamaie si ierburi de Provence. Ridichea si sfecla se taie in stil thai, se spala, separat, in mai multe ape, apoi se amesteca si se adauga putin ulei de masline, sare, piper alb si putina zeama de lamaie. Fileurile se pun, cu pielea in jos, pe o tigaie foarte incinsa si se tin cam doua minute, pana capata o crusta. Corpul doradei se indoaie, se prinde cu un bat de frigaruie, apoi se aseaza intr-o tava, pe hartie de pergament. Tot acolo se pun si fileurile, cu pielea in sus de aceasta data, si se baga la cuptor (160 grade) pentru 8-10 minute. Se scoate, se aseaza pe farfurie, se adauga mixul de legume, cel de salate si o lamaie si se serveste, sugereaza Marian Serban, alaturi de un risotto cu ciuperci. In materie de vinuri, recomandarea celor de la Testa Rossa este un Chardonnay Domeniile Samburesti.