Meniurile Vinul.Ro: Muschi Wellington pe pat de sparanghel sote si sos Perigueux

Vin Sarbatorile si, daca tineti cu tot dinadinsul sa va impresionati oaspetii, Augustin Paraschiv, chef-ul de la Charme, va propune doua preparate cu care sigur le veti lua piuitul

Ingrediente pentru 4 portii: 800g muschi de vita fasonat, 400g aluat de placinta congelat, 75g de unt, 4 linguri de ulei, un ou, 20g faina, 250g ciuperci champignon, o ceapa alba medie, un catel de usturoi, 25g pesmet, 100g pate de foie gras, 4 linguri de vin rosu, o lingura de cimbru tocat, patrunjel proaspat, sare, piper alb.

Preparare: Intr-o tigaie intinsa topiti 50g de unt si adaugati uleiul. Rumeniti muschiul pe toate partile, timp de 3-4 minute in total, apoi lasati-l la racit. Topiti restul de unt in tigaie si adaugati ciupercile taiate marunt. Cand s-au inmuiat, adaugati ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, cimbru, sare si piper si lasati pe foc inca 5 minute. Puneti apoi vinul si fierbeti la foc mic 4-5 minute, pana se ingroasa compozitia. Se ia de pe foc, se adauga patrunjelul tocat si se lasa la racit. Aluatul, decongelat, se intinde pe un blat presarat cu faina. Se unge cu pateul de foie gras, apoi se adauga compozitia de ciuperci si, deasupra, se pune muschiul. Se inveleste totul in aluat si se apasa bine marginile. Ungeti o tava cu unt, ungeti rulada cu ou batut si asezati-o in tava, cu marginile de prindere dedesubt. Crestati aluatul in doua, trei locuri si bagati la cuptor, la 240 de grade, pentru 20-25 de minute. Sparanghelul se curata, se opareste doua minute in apa clocotita cu sare, apoi se spala in apa rece. Se scurge si se prajeste un minut, doua intr-un amestec de unt si ulei de masline, in care ati adaugat putin usturoi pisat si, la final, putina zeama de lamaie. Sosul Perigueux poate fi inlocuit cu un sos brun, in care, eventual, puteti rade foarte fin putina trufa neagra.

Chef Augustin Paraschiv recomanda ca acest preparat sa fie insotit Dragaica Rosie de la Crama Oprisor, un cupaj complex, care se asociaza foarte bine cu multitudinea aromelor din farfurie.