Pentru cei care vor sa evite traditionalul porc in perioada sarbatorilor de iarna, Restaurantul Ginger (Calea Grivitei nr.194) propune doua preparate savuroase
Ingrediente pentru o portie: 200g file de pastrav, un cartof de 200g, 1 avocado, 50g smantana de gatit, 50g unt, 50ml vin alb, 50ml ulei de masline, 200g dovleac proaspat, 3 catei de usturoi, o lamaie, sare, piper.
Preparare: Fileul de pastrav se pune intr-un bait din vin alb, zeama de lamaie, sare si piper si se tine la frigider doua ore. Din bucata de dovleac se taie doua felii de 4 mm grosime, din care se fac, la cutit, taiteii. Acestia se trag la tigaie in putin unt si ulei de masline, timp in care se sareaza si se pipereaza. Cartoful se curata, se taie la feliator in rondele de 3 mm., care se ung cu unt pe ambele fete si se pun la cuptor, pe hartie de pergament. Jumatatea de avocado se taie in cuburi, se da la blender. Se adauga, tot in blender, smantana lichida, sare, piper si zeama de la cateii de usturoi, dupa gust. Dupa marinare, fileul se taie in doua bucati egale, care se trag la tigaie, la foc mic, intr-un amestec de unt si ulei de masline, cate doua minute pe fiecare parte. Pe o farfurie preincalzita se pune sosul de avocado, se monteaza cartofii in solzi. Peste cartofi se aseaza fileurile, care se orneaza cu taiteii de dovleac si o felie de lamaie. La acest preparat Cesar Filip ne-a recomandat un cupaj de Chardonnay cu Rkatiteli, de la Fautor, insa puteti incerca, cu aceeasi satisfactie, si un cupaj de Feteasca regala cu Pinot Gris de la Avincis.