Pentru ca se apropie sarbatorile de iarna, ne-am gandit sa va prezentam cateva retete mai deosebite. Asa ca am apelat la mai multi chef-i din restaurantele de top din Bucuresti pentru a ne oferi retete care isi pot gasi locul in orice meniu de Craciun sau de Revelion.
Reteta Marco Magri, Executive Chef Roberto’s – Athénée Palace Hilton, Bucuresti
Ingrediente: 120g de orez Vialone Nano, 30g de ceapa frantuzeasca, 40g de parmezan, 40g de unt, 20g de ulei de masline extra virgin, 500ml sos de tomate, 80ml de vin alb Chardonnay, doua bucati de foie gras a cate 30g, 8g mirodenii, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare: Se pune intr-o tigaie, la foc mediu, in putin ulei si unt, ceapa taiata marunt, apoi se adauga orezul pentru a se cali, asigurandu-va inainte ca vasul este incalzit foarte bine. Se stinge preparatul cu vin alb din belsug si se adauga sosul de tomate. Timpul de preparare al orezului Vialone Nano este de 17 minute din momentul in care a fost stins cu vin alb.
Cu 5 minute inainte de a lua orezul de pe foc, adaugati mirodeniile, apoi parmezanul, uleiul si untul ramase, obtinand astfel un amestec omogen. Pentru un rezultat exceptional, bucatile de foie gras se rumenesc intr-o tigaie de teflon.
Acest preparat poate fi asociat de minune cu un Riesling de Alsacia si cu fructe uscate.
Articol aparut in revista Vinul.Ro / nr. 68, decembrie 2013