Meniurile Vinul.Ro: Rulou de pui cu somon fumé, orez Xanadu si sos curry

Preparatele provin de la Corina Tehngher, manager la Restaurant Xanadu (str. Postavarului nr. 102)

Ingrediente pentru o persoana: 200gr. piept pui dezosat, 50 gr. somon fume, 30 gr. chivas, 40 gr. unt, 5 gr. susan, 100 gr. orez Arborio, 30 gr. ceapa alba, 30 gr. varza alba, 30 gr. sos soia, 50 gr. panna (smantana dulce vegetala), 10 gr. praf curry.

Mode de preparare: se bate pieptul de pui, se unge cu unt, se presara chivas tocat marunt, se adauga somonul fume, se ruleaza, se pune in folie de aluminiu si se baga la copt circa 15 minute. Intre timp, intr-o tigaie se topeste putin unt, apoi se adauga chivas tocat marunt, susan, sare si piper si se lasa pana cand amestecul capata o culoare aurie. In acel moment se adauga ruloul prefiert si se mai rumeneste doua, trei minute. In alta tigaie se calesc in unt ceapa si varza taiate marunt, apoi se adauga orezul prefiert (6-7 minute), se trage doua, trei minute, apoi se pune sosul de soia. Pe farfurie se pun separate ruloul taiat in doua, orezul si sosul curry, care se realizeaza din smantana dulce, unt si praf de curry.

La prima vedere un vin alb ar fi mai potrivit pentru acest preparat, insa sosul de soia si cel de curry permit alaturarea unui vin rosu proaspat, cu o corpolenta medie. O Feteasca neagra mai condimentata ar prinde de minune, dar si un Merlot de la Domeniile Samburesti merita incercat.