Meniurile Vinul.Ro – Supa de capsune

A manca bine, sanatos si chiar usor sofisticat nu presupune neaparat un efort de preparare deosebit. Acest lucru ni l-a destainuit Nicolai Tand, proprietar al deja renumitului restaurant-galerie de arta La Cantine de Nicolai, care ne-a prezentat doua farfurii pentru care nu trebuie sa stai in bucatarie mai mult de 20 de minute.

Ingrediente pentru o persoana: 200 g capsune, o lingura zeama de lime (lamaie verde), o lingurita vin de Porto (sau Lacrima lui Ovidiu, daca nu gasiti vinul de Porto), o lingurita de zahar pudra, piper negru proaspat macinat si doua frunze de menta proaspata.

Preparare: Toate ingredientele, mai putin piperul si menta, se pun in blender si se amesteca pana cand compozitia devine lichida. Compozitia se pune la frigider macar o ora, pana se raceste. Se serveste rece, intr-un bol, pahar mare sau farfurie adanca, dar cu baza subtire, nu inainte de orna preparatul cu piper negru macinat fin, o jumatate de capsuna si frunzele de menta, preferabil tocate.

Recomandare vin: La acest desert perfect pentru o zi caniculara, Nicolai recomanda un spumant usor. Nu Champagne, care este prea corpolenta, ci un Prosecco, Extra Dry, pentru a asorta senzatia de crocant a semintelor de capsuna cu cea racoritoare oferita de perlatia fina a spumantului. Daca n-aveti prin casa Prosecco, nu ezitati sa incercati un vin dulce sau chiar vinul pe care l-ati folosit la prepararea desertului.