Meniurile Vinul.Ro: Turnedo de manzat romanesc cu fudulii de curcan, cartof tras in unt si sos rosu (tomat)

Inauguram o rubrica noua, care ar putea fi utila nu numai celor care vor sa-si impresioneze prietenii cu o masa buna, ci si celor pentru care a manca a devenit ceva mai mult decat o necesitate, evoluand spre rafinament si satisfactie. Bucatari renumiti vor prezenta retete apetisante – majoritatea din meniurile restaurantelor in care isi desfasoara activitatea – iar cunoscatori in materie vor sugera cele mai potrivite vinuri pentru retetele propuse. Primele preparate propuse vin din meniul restaurantului Ginger, fiind realizate de un fin cunoscator in ale gastronomiei, Cesar Filip, managerul locatiei.

Ingrediente pentru o portie: 250 gr. muschi manzat frumos fasonat, doua fudulii de curcan, 15 gr. unt, un cartof mare, o rosie mare, 1/2 ardei gras rosu, 1/4 ceapa, un catel de usturoi, busuioc proaspat, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei si patrunjel.

Mod de preparare: muschiul se prepara la gratar , mediu sau in sange. Fuduliile se taie in jumatate, se curata cu apa rece, se condimenteaza cu sare si piper si se trag la tigaie cu putin ulei de masline. Sosul: Rosia se opareste, se curata de coaja, se taie in patru, se scot semintele, apoi se taie cuburi. Ceapa se taie marunt, ardeiul, in cubulete. Se incinge o tigaie se adauga putin ulei de masline, se rumeneste putin ceapa, apoi se adauga rosia, ardeiul, sare si piper, amestecandu-se usor. La final, adica dupa 7-8 minute, se adauga busuiocul si usturoiul, taiate marunt. Cartoful se fierbe in coaja, in apa cu sare, pana cand este patruns. Se curata coaja, se taie capetele, apoi se taie in patru felii. Se trage la tigaie in unt cu putin ulei de masline, rumenindu-se pe ambele parti. In final, se condimenteaza cu sare, piper, boia si patrunjel tocat. Muschiul se pune in mijlocul farfuriei, cu fuduliile peste el, feliile de cartof in jurul lui, apoi se orneaza cu putin sos, restul fiind servit intr-o sosiera.

La acest preparat, Cesar Filip face tot trei recomandari. Alira Merlot 2009 pentru cunoscatori, Cuvee IX LacertA pentru toata lumea si Cabernet 2009, tot de la LacertA, pentru ambitiosi.