Menurile Vinul.Ro: Salau cu sote de praz

salau prazAcest preparat este inspirat dintr-o veritabila enciclopedie a retetelor, Culina Mundi. Ne-a fost propuse de Cesar Filip, care nu l-a introdus in meniul Restaurantului Ginger pe motiv ca necesita un timp de preparare cu care clientul roman inca nu este obisnuit.

Publicitate
Excursii

Salau cu sote de praz – o portie

Timp de preparare: 40 min.

Publicitate

Timp de comanda si servire in restaurant: minim 10 min. Ingrediente: 100g file de salau cu piele, 15g salota, 15ml ulei de masline extravirgin, 150g praz, 5g unt, sare, piper.

Ingrediente sos: 15ml fond de peste, 15ml vin alb sec, ˝ salota, 15ml smantana de gatit, o rosie medie, 4-5 fire chivas, sare, piper.

Preparare: Se taie marunt prazul si se trage la tigaie, in unt, timp de cinci minute. Se da deoparte. Fileul de salau se sareaza, se pipereaza se unge cu ulei, se presara cu salota taiata marunt si se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 10 minute.

Preparare sos: Vinul, fondul de peste si restul de salota taiata marunt se amesteca si se pun pe foc pana cand se reduc la 75%. Se adauga smantana, sare, piper si se amesteca la foc mic, timp de 3-4 minute.

La final se adauga untul, se mesteca un minut si se da deoparte. In sosul cald se adauga rosia, in prealabil curatata de seminte si taiata in cubulete. Se pune pestele peste patul de praz si se orneaza cu sos si fire de chivas.

Articol aparut in revista Vinul.Ro / nr. 67, noiembrie 2013