Merlot Stirbey, dedicat Ordinului de Malta

Agricola Stirbey va lansa in curand vinul Merlot Rezerva 2008, editie limitata dedicata Ordinului Suveran Militar de Malta, potrivit unui comunicat de presa al producatorului din Dragasani.

Publicitate
Oprisor

Aprecierea noastra pentru proiectele umanitare si activitatile caritabile ale Ordinului Suveran Militar de Malta in Romania s-a intalnit de mai mult timp cu aprecierea Contelui Franz Alfred Hartig, ambasadorul Ordinului la Bucuresti, pentru vinurile noastre din Dragasani. Din aceasta afinitate reciproca s-a nascut ideea de a crea un vin pentru Ordinul de Malta”, sustine in comunicat Jakob Kripp, proprietarul Agricola Stirbey.

Pe langa faptul ca poarta numele si insemnele Ordinului Suveran de Malta, editia limitata va sustine cu o parte din vanzari actiunile caritabile ale Ordinului, din pretul fiecarei sticle fiind donati cate 10 lei.

Publicitate
IPPU

Pentru aceasta eticheta, reprezentantii Stirbey au ales un Merlot din recolta 2008, „produs din cei mai buni struguri de Merlot din via Stirbey, culesi si selectionati manual, vinificat cu grija, reducand interventiile tehnice la minim, pastrand caracterul strugurilor din vie, tipic pentru acest soi si pentru terroir-ul din Dragasani”. Vinul a fost maturat in baricuri de stejar romanesc (o treime baricuri noi) pentru o perioada de 18 luni si imbuteliat fara filtrare fina, ceea ce ii recomanda o carafare de minim o ora inainte de a fi consumat.

Conform reprezentantilor Stirbey, vinul este „elegant si bine echilibrat, cu un buchet de mure si prune coapte, de tonuri de piele, scortisoara si boabe de cafea. Textura de taninuri fine, arome de piper negru si ciocolata amara dau vinului un corp persistent, adanc si lung, dar nu gras: un echilibru perfect intre textura, aciditate si arome. Vinul are un potential ridicat de invechire de minim 8-10 an”.